Albanci iz Gnjilana pokušali da prošvercuju 750 hiljada evra i to u HRANI! (FOTO)

evri,-carina

Foto: Uprava carina

Carinici su 28. juna 2020. godine na Horgošu, u saradnji sa policijom, otkrili gotovo 75.000 neprijavljenih evra, od čega je do okončanja postupka pred sudom zadržano skoro 45.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao „mercedes“ nemačkih registarskih oznaka, kojim je ka Gnjilanu putovalo troje srpskih državljana albanskog porekla.

Na pitanje da li imaju nešto za prijavljivanje svo troje putnika su odgovorili odrično, rekavši da osim ličnog prtljaga sa sobom nose i po 5.000 evra po osobi.

Foto: Uprava carina

 Da to nije istina ispostavilo se već na samom početku kontrole, kada su carinici u torbi sa hranom koja se nalazila ispod nogu suvozača, pronašli papirnu kesu sa 50.000 evra.

Foto: Upravo carina

Potom je i u koferu vozača pronađen koverat sa 17.000 neprijavljenih evra, dok su putnici u torbama i novčanicima imali ukupno još 7.600 evra.

Putnicima je vraćeno po 10.000 evra koliko se bez prijavljivanja može preneti preko granice.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Dok je u centru pažnje celog sveta činjenica da pandemija izazvana virusom korona preti da uništi ekonomije i najrazvijenijih zemalja, ostaje nezapažen i jedan njen pozitivan efekat — u Evropi je u krizi i sektor prodaje ilegalnih narkotika. Na delu je najveći udar na svetsku narko mafiju u istoriji trgovine drogom.

Pevačica Tanja Savić prijavila je danas oko 16.30 časova svog supruga Dušana Jovančevića u policijsku stanicu Novi Beograd za verbalno uznemiravanje.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 13 godina zatvora Dejana Puzigaću zbog toga što je 17. septembra 2009. učestvovao u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone