Pirinčani rezanci imaju vrlo malo kalorija, sadrže proteine i dijetalna vlakna, a količina šećera je zanemariva. Ovi rezanci sadrže i vrlo nizak udeo ugljenohidrata i masti. Ipak, treba imati na umu da način pripreme može povećati masti jer upijaju masti onoga s čime se spremaju. Ako želite da količina masti i dalje bude zanemariva i niska, kuvajte ih u supama ili na pari sa povrćem.
Pirinčani reznaci su bez glutena – prirodno. Oni koji pate od celijaklije ili su osetljivi na gluten, trebalo bi da uvrste u prehranu ovu testeninu. Konzumiranje pirinčanih rezanaca ne dovodi do nadutosti, proliva ili zatvora.
Nakon kalcijuma, fosfor je drugi najobilniji mineral u tielu. Radeći zajedno, ova dva minerala jačaju kosti i zube. U pirinčanim rezancima zabeležena je količina fosfora koja je dovoljna za dnevni unos, a fosfor će pomoći i u čišćenju bubrega.
Češćom konzumacijom pirinčanih rezanaca svoje telo ćete obradovati manganom. Taj je spoj odgovoran za aktiviranje enzima i antioksidansa, a dovoljno mangana u ishrani takođe uravnotežuje rad hormona, reguliše nivo šećera u krvi i sprečava njeno zgrušavanje.
(Izvor: tvornicazdravehrane)