spremanje%20hrane

Foto: Pixabay

Iako je spremanje hrane svakodnevna potreba, može biti i daleko više od toga. Posebno ako volite da kuvate i u svojoj kuhinji ste na svom terenu.

Ako ste ljubitelj dobre i ukusne hrane, volite da probate nove specijalitete, onda sigurno volite i da kuvate. Stručnjaci su potvrdili da kuvanje ublažava stres, pa, ako ste imali naporan i stresan dan, evo prilike da zaboravite na sve! Naime, kulinarstvo se pokazalo veoma korisnim u borbi protiv depresije i anksioznosti. 

Veoma je važan i način na koji se odnosite prema hrani, pa će sve biti mnogo ukusnije kada pokažete malo truda i volje. Priprema jela zahteva posebnu pažnju, a dok ste fokusirani na ono što radite, na miris i ukus hrane, smanjićete nivo stresa. Dok ste zaokupljeni spremanjem hrane, nemate vremena da razmišljate o drugim stvarima. Zato, prionite na kuvanje! Spojite lepo i korisno, isplatiće vam se dvostruko!

Kada kuvate za drage osobe, zaboravljate na svakodnevne probleme. Time što ste nekoga ugostili i kuvali za njega iskazali ste ljubav i poštovanje. Saosećajnost i zahvalnost možete iskazati tako što ćete nekome spremiti omiljeno jelo. Možete od svega napraviti pravu umetnost! Spremite neko staro jelo, ono koje nije na meniju svaki dan. Potrudite se da sve izgleda besprekorno, unesite deo sebe u dekoraciju jela i stola. Kada ostavite dobar utisak, pohvale neće izostati. Pohvala može pozitivno delovati na vaše mentalno stanje. Uz dobru hranu i dobro vino i društvo, osećaćete se bolje.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Dok polako ali sigurno počinjemo da se mirimo s time da ove godine najverovatnije nećemo ići u Grčku na more, ipak se ne moramo odreći baš svega što nas podseća na letovanje. Ukusa sveže ispečenog girosa, na primer.

Oliver tokom pandemije korona virusa sprema jela s minimum namirnica

Više od hiljadu ljudi čekalo je u subotu u Ženevi u redu za besplatnu hranu, što jasno pokazuje uticaj pandemije koronavirusa na siromašnu radničku klasu i imigrante bez dokumenata, čak i u bogatoj Švajcarskoj.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone