Izvor zdravlja: Sok od cvekle i šargarepe

Sok od cvekle

Foto: Pixabay

Dobro je poznato da je cvekla odličan prirodni graditelj crvenih krvnih zrnaca, odnosno eritrocita. Dobar saveznik je i u borbi protiv neuroza i nesanice, a u kombinaciji sa šargarepom, čini čuda u organizmu.

Sok od cvekle izuzetno je koristan za žene ako se uzima u količini od najmanje 500 ml dnevno u kombinaciji sa šargarepom. U početku je bolje piti ovu kombinaciju, jer čist sok od cvekle u količini od jedne vinske čaše može očistiti organizam, ali i dovesti do nesvestice i mučnine. Posebno je koristan u toku menstrualnog poremećaja i tada se uzima u količini 50 do 100 ml dva do tri puta dnevno. Posebno u toku klimaksa, ovaj prirodni lek daje dobre efekte. Osim toga, kombinacija cvekle i šargarepe pogoduje poboljšanju pamćenja i širenju krvnih sudova. Jedno od najboljih prirodnih sredstava kod hipertonije, sok od cvekle i šargarepe nezamenljiv je kod malokrvnosti. 

Sok od cvekle najbolje je ostaviti nakon ceđenja nekoliko časova u frižideru, skinuti penu i upotrebiti u kombinaciji sa sokom od šargarepe. Odnos treba da bude 1:4. Preporučeni dnevni unos soka od cvekle je 100 ml. Uživajte u prirodnoj lepoti ukusa i boja. 

Izvor: Herbalia ORG

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Koronavirus oštećuje pluća i ostavlja trajne posledice, čak i kod onih koji nisu razvili simptome ili su se potpuno oporavili, tvrde stručnjaci.

Sigurno ste u detinjstvu probali ovu poslasticu. Danas vam predstavljamo recept za šnenokle, spoj ukusa i starih emocija koje nas vežu za bezbrižnost, fantaziju ukusa i mirisa. Kada jednom napravite ovaj starinski slatkiš, pravićete ga svakodnevno, a ukućani će tražiti porciju više!

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone