Glas Javnosti

Ideja za današnji ručak: Škarpina sa povrćem

Hrana
Autor: Glas javnosti

Za sve ljubitelje dobre kuhinje, ova riba je pravi izbor. Vrlo cenjena u kulinarskom svetu, sočna i ukusna, probudiće sva vaša čula.

Za ovo jelo potrebne su vam škarpine, maslinovo ulje, krompir, ruzmarin, maslac, svež peršun, masline, kapare, beli i crni luk, paradajz, belo vino.

Priprema:

Namažite pleh uljem, dodajte krompir koji ćete začiniti solju, dodajte kapare i masline, peršun, ruzmarin po želji, malo maslaca, belog vina. Crni luk isecite na četvrtine i dodajte u pleh. Tako isto isecite i paradajz. Dodajte i nagnječeni beli luk. Sve to dobro promešajte kako bi sve sve dobro sjedinilo. Nakon toga posolite škarpine i stavite ih preko krompira. Pre nego što ih stavite u rernu pospite još malo maslinovog ulja. Pecite na 200 stepeni oko 45 minuta.

Preporuka:

Uz ovo jelo dobro ide crveno vino. Uživajte!

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR