Ideja za današnji ručak: Škarpina sa povrćem

Škarpina

Foto: You Tube, printscreen

Za sve ljubitelje dobre kuhinje, ova riba je pravi izbor. Vrlo cenjena u kulinarskom svetu, sočna i ukusna, probudiće sva vaša čula.

Za ovo jelo potrebne su vam škarpine, maslinovo ulje, krompir, ruzmarin, maslac, svež peršun, masline, kapare, beli i crni luk, paradajz, belo vino.

Priprema:

Namažite pleh uljem, dodajte krompir koji ćete začiniti solju, dodajte kapare i masline, peršun, ruzmarin po želji, malo maslaca, belog vina. Crni luk isecite na četvrtine i dodajte u pleh. Tako isto isecite i paradajz. Dodajte i nagnječeni beli luk. Sve to dobro promešajte kako bi sve sve dobro sjedinilo. Nakon toga posolite škarpine i stavite ih preko krompira. Pre nego što ih stavite u rernu pospite još malo maslinovog ulja. Pecite na 200 stepeni oko 45 minuta.

Preporuka:

Uz ovo jelo dobro ide crveno vino. Uživajte!

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ako muku mučite sa otklanjanjem masnoće i ostataka kada vam hrana u tiganju ili šerpi zagori, možda jednostavno niste isprobali pravi metod.

Руски агрономи створили су селекцијом и укрштањем јединствену сорту пшенице отпорну на хладноћу, прекомерну влагу и бројне болести!

Dok polako ali sigurno počinjemo da se mirimo s time da ove godine najverovatnije nećemo ići u Grčku na more, ipak se ne moramo odreći baš svega što nas podseća na letovanje. Ukusa sveže ispečenog girosa, na primer.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone