pržena tarantula

Foto: Pixabay

Neretko se dešava da ljudi probaju razne specijalitete čisto iz znatiželje. Ali, da li biste ovo probali?

Iako mnogi vole da čuvaju ove egzotične insekte, ima i onih koji bi ih rado pojeli! Za ekstermne poštovaoce paukova, ovo zvuči pomalo zastrašujuće, međutim, u Kambodži ne misle tako. Tamo je prženi pauk pravi specijalitet.

Najukusniji je, ocenili su ljubitelji ovog specijaliteta, onaj koji se priprema u Skuonu. Veruje se da je ovo jelo prvi put napravljeno u vreme vladavine Crvenih Kmera. Za pripremu ovog jela uglavnom se koristi tarantula. Prženi pauk spada u brzu hranu, a oni koji je rado jedu tvrde da je meso pauka bogato proteinima. 

Bilo kako bilo, budućnost u ishrani možda leži na insektima. To nije ništa novo, kad se zna da su, recimo, skakavci bili izvor prehrane širom planete mnogo vremena unazad. I danas, u nekim elitnim restoranima, umesto jela koje biste inače poručili, specijalitet su larve, skakavci, škorpije. Možda biste probali neki od ovih specijaliteta iz čiste znatiželje ili, čak, iz neznanja. Ko zna? Sve u svemu, nutricionisti tvrde da insekti sadrže proteine koji su visokohranljivi i koji postoje samo u njima.

Izvor: Luftika

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

До сада сте сигурно чули да пржена и процесирана храна никако није добра за наше здравље и убрзава старење организма, али, можда нисте знали да постоји и храна која смањује ризик од преране смрти.

Tradicionalno staroplaninsko jelo, pravi se od mladog kravljeg ili ovčijeg sira. Bogatog ukusa, ovaj visokokalorični pastirski specijalitet svakodnevno je na trpezama u ovim krajevima.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone