pržena tarantula

Foto: Pixabay

Neretko se dešava da ljudi probaju razne specijalitete čisto iz znatiželje. Ali, da li biste ovo probali?

Iako mnogi vole da čuvaju ove egzotične insekte, ima i onih koji bi ih rado pojeli! Za ekstermne poštovaoce paukova, ovo zvuči pomalo zastrašujuće, međutim, u Kambodži ne misle tako. Tamo je prženi pauk pravi specijalitet.

Najukusniji je, ocenili su ljubitelji ovog specijaliteta, onaj koji se priprema u Skuonu. Veruje se da je ovo jelo prvi put napravljeno u vreme vladavine Crvenih Kmera. Za pripremu ovog jela uglavnom se koristi tarantula. Prženi pauk spada u brzu hranu, a oni koji je rado jedu tvrde da je meso pauka bogato proteinima. 

Bilo kako bilo, budućnost u ishrani možda leži na insektima. To nije ništa novo, kad se zna da su, recimo, skakavci bili izvor prehrane širom planete mnogo vremena unazad. I danas, u nekim elitnim restoranima, umesto jela koje biste inače poručili, specijalitet su larve, skakavci, škorpije. Možda biste probali neki od ovih specijaliteta iz čiste znatiželje ili, čak, iz neznanja. Ko zna? Sve u svemu, nutricionisti tvrde da insekti sadrže proteine koji su visokohranljivi i koji postoje samo u njima.

Izvor: Luftika

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Breskva (Prunus persica) je biljka su na naša područja došla iz Kine u kojoj je bila simbol besmrtnosti i dugog života. Ovo voće ima 87–90% tečnosti, 9-11 % ugljenhidrata i vrlo male količine belančevina i masti. Energetska vrednost mu je samo 40-tak kalorija na 100 grama. Ne sadrže masti.

Za višak masnih naslaga oko struka krivimo lenja creva, jer sprečavaju sagorevanje masti, kao i eliminaciju nečistoća iz organizma. Zdrav koktel sa suvim šljivama koji se konzumira za doručak može pomoći. Potrebno je da ga pijete noću i ujutru na prazan stomak.

Mnogi se zgražavaju pri samoj pomisli na ovo jelo, ali kada ga jednom probate, ako ste pri tom i gurman i volite da probate dobru i jaku hranu, ovo je definitivno pravi izbor za vas.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета