Bob

Foto: kupujem prodajem

Bob je jednogodišnja biljka iz porodice mahunarki, nešto nalik na pasulj. Gaji se na vlažnim mestima, na bogatom zemljištu. U ishrani se koriste mlade mahune ili semena, koja su bogata hranljivim materijama. Ova biljka se koristi kao povrće u ishrani, a bogata je proteinima, ugljenim hidratima, vlaknima i mineralima.

Danas se bob uzgaja najviše u Kini i Etiopiji, ali i na istoku Srbije, gde se posebno priprema za posnu slavu i služi kao predjelo. Ovo je prava poslastica za sve gurmane. Oni koji su jednom probali bob, vratiće mu se opet i naučiće kako da ga i sami spreme.

Sem kod onih koji ga sade za svoje potrebe, bob možete pronaći i u prodavnicama zdrave hrane. Njegova bogata nutritivna vrednost, bogat ukus, probudiće sva vaša čula. Probajte i sami i saznajte zbog čega je ova biljka tako čudesna.

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Rasprava o prisilnom vakcinisanju dece u Hrvatskoj opet se zakuhtala. Ovaj put (kao i prošle godine) širi se priča kako deca umiru od boginja. Ministar Kujundžić je rekao kako doktori ne smeju da odbiju da leče nevakcinisanu decu, ali je za HRT izjavio da podržava prisilno vakcinisanje.

U ovom periodu pravilan izbor hrane je od izuzetne važnosti.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone