Numerologija: Izračunajte svoj lični broj

Numerologija

Foto: Pixabay

Veoma stara nauka, numerologija, nauka o brojevima vuče korene iz starog Egipta, Grčke, Kine i Indije. Na osnovu brojeva moguće je odrediti karakter neke osobe, ali pruža i uvid u njene osobine, afinitete i ciljeve. Postoji nekoliko metoda kako izračunati svoj broj rođenja, lični ili srećan broj.

Začetnikom numerologije kao nauke smatra se Pitagora, međutim stvarni počeci numerologije sežu davno pre Pitagore. Kako izračunati lični broj?

Potrebno je sabrati svoj datum rođenja (sve brojeve, izuzev godine rođenja). Na primer, ako ste rođeni 15. 05. vaš rođendanski broj je: 1+5+0+5=11; 11=1+1=2. Dakle, broj 2 je broj vašeg rođenja. Ako želite kombinaciju broja rođenja sa ličnim brojem potrebno je sabrati slova vašeg imena i prezimena i da, umesto svakog slova, uzmete redni broj tog slova predstavljenog u abecedi. Sabiranjem svih tih brojeva dobijete zbir koji svodite na jednocifren broj. Zbir brojeva vašeg datuma rođenja i zbir brojeva vašeg imena i prezimena daju konačan rezultat. Ti brojevi govore o vašem karakteru, ciljevima i svrsi života, o vašim talentima, sposobnostima, motivaciji i slično. 

Numerologija može biti korisna u smislu da vas usmerava na važne puteve kojim ćete krenuti, baš zbog znanja koja ste usvojili iz svojih brojeva. Mnogi numerolozi širom sveta koriste upravo ovu metodu sa brojevima, kako bi izabrali pravo vreme za određene poteze, poslovne prilike, životne planove. Evo značenja brojeva u numerologiji:

Broj jedan: Jedinicom vlada Sunce, ali je i pod uticajem Marsa. Predstavlja simbol božanstva, a smatraju ga muškim brojem. Osobe kojima je karakteran broj jedan su uporni, izdržljivi, hrabri. Mogu biti i tvrdoglavi u svojoj upornosti, ali i samoljubi. Često traže pažnju drugih, ponekad nepromišljeno srljaju u ljubavi.

Broj dva: Dvojkom vlada Mesec. Potreba za uspostavljanjem harmonije, mira, ravnoteže, pravde stalno opterećuje osobe sa ovim karakternim brojem. To je ženski broj, a osobe su blage, deluju spokojno, ali mrze tiraniju pa se zalažu za pravdu. Ponekad zbog toga postaju bahati i bezobrazni. 

Broj tri: Trojkom vlada Jupiter. Ustaljeno je verovanje da broj tri predstavlja savršen broj. To je muški broj, vezuje se za Sveto Trojstvo. Osobe koje poseduju karakterni broj tri poseduju šarm, duhovnu snagu, veoma su pričljivi i vesele naravi. Mogu biti veoma impulsivne, zaljubljive, kreativne, talentovane.

Broj četiri: Četvorkom vlada Saturn, ali i Mesec ima dosta uticaja na njih. Ovaj broj je jedinstvo vatre, zemlje, vode i vazduha. To je ženski broj, predstavlja i četiri godišnja doba, kao i četiri strane sveta. Osobe koje su pod uticajem ovog broja vrlo su osećajne, emotivne, verne. Ponekad se lako vežu za pogrešne osobe, tražeći u njima ono dobro. Na njih se čovek može uvek osloniti. 

Broj pet: Peticom vlada Merkur. Simbol im je pentagram. Ovaj broj povezan je sa brakom i porodicom, jer predstavlja skup ženskog broja dva i muškog broja tri. Takve osobe su romantične, živahne, sklone avanturama. Ponekad su tvrdoglavi i egoistočni. Mogu biti i daroviti i maštoviti. 

Broj šest: Šesticom vlada Venera ili Merkur preko petice. Za stare Jevreje broj šest je bio sveti broj koji predstavlja harmoniju i ispunjenje. Osobe pod uticajem broja šest veoma su poštene i ljubazne. Često se žrtvuju za druge. Mogu postati i jako strogi i zahtevni. 

Broj sedam: Sedmica je pod vlašću Urana. Predstavlja mudrost, ravnotežu i trajanje. Osobe sa ovim brojem su veoma intuitivne, tajanstvene, obrazovane, inovatori. Ponekad, u želji za sopstvenim mirom, sklone su izolaciji. Teško podnose rastanke, bore se, ali se osećaju usamljeno.

Broj osam: Planeta Mars vlada osmicom, kao i Pluton. Simbol je mudrosti i večnosti kod starih Egipćana. Sjajne organizacione sposobnosti, jaka volja i poslovni duh, karakterne su osobine osoba sa ovim brojem. Primetno je odsustvo mašte. Vole novac, sklone su magiji.

Broj devet: Devetkom vladaju Neptun i Pluton. Izražene su mentalne i spiritualne sposobnosti kod osoba sa ovim karakternim brojem. Ovaj muški broj reflektuje se na intelekt, sklonost ka perfekcionizmu, oslanjanje na logiku i filozofiju. Često je reč o zatvorenim, ali plemenitim i dostojanstvenim osobama. Takođe, mogu biti i velike svađalice i polemičari jake unutrašnje snage.

Izvor: Krstarica

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Samo jednom u godini blizanci imaju mladi Mesec u svom znaku. Ove godine to počinje 22. maja i doneće neke novine a zacrtani ciljevi su tu, na dohvat ruke.

U astrologiji se dan rođenja smatra veoma važnim pokazateljem osobina i životnog puta, te pomoću njega možete da otkrijete da li ste možda rođeni pod srećnom zvezdom, prenose „Nezavine“.

U prethodnom periodu sve je bilo blokirano usled novonastale situacije. Pred nama je period kada će okovi popustiti. Maj je mesec u kojem će neki znakovi poneti dodatne terete, a neki će konačno biti oslobođeni istih.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone