ЗЛАТНА ЈАБУКА: "ЕПЛ" постао прва америчка компанија која вреди ХИЉАДУ МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА!

epl logo

Извор: Илустрација

"ЕПЛ" је постао прва америчка компанија на берзи која је достигла вредност од билион (хиљаду милијарди) долара, јавља Си-Ен-Ен.

Произвођач "Ајфона" достигао је ту вредност данас, када је цена акције скочила на 207.04 долара. Вредност "ЕПЛА" је само у овој години порасла за више од 20 одсто.

Вредност акција порасла је након објављивања пословних резултата Апплеа за други квартал 2018, који су бољи од очекиваних, и најаве даљих позитивних пословних изгледа.

Иако је било мишљења да је компанији потребан нови производ да би одржала растући тренд продаје и прихода, "ЕПЛ" је прескочио магичну границу од хиљаду милијарди долара тржишне капитализације, захваљујући пре свега доброј продаји модела иПхоне 8 и 10 - посебно у Кини и Јапану, али и растућој заради од услуга које пружа "ЕП СТОР".

До рекордне вредности компанија је дошла технологијом која је редефинисала друштво откада су је два Стива, Џобс и Возниак, покренула пре 42 године, навео је Асошиејтед прес.

Данас достигнут рекорд деловао је незамисливо 1997. када је "ЕПЛ" био на ивици банкрота с акцијама које су вределе мање од једног долара.

Да би преживео, "ЕПЛ" је вратио у компанију оснивча Стива Џобса, као привременог директора и обратио се Микрософту за помоћ од 150 милиона долара да плати рачуне.

Џобс је после увео популарне производе као што су"АјПод" и "АјФон" који су довели до"ЕПЛ-овог" успона.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Електрониски гигант Епл представио је у среду своје нове уређаје на годишњем догађају у свом седисту у Купертину.

У међувремену је појачана потражња за процесорима од 14 нанометара довела до несташице, или на матерњем нам језику: поскупљења.

Ako želite da igrate igre u 1440p, Sapphire Radeon RX 5600XT je najpristupačnija grafička karta za to

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone