UEFA donela odluku kako će se klubovi boriti za Evropu

U koliko se takmičenje u Linglong Super ligi ne završi, FSS će odlučiti koji klubovi će predstavljati Srbiju u UEFA takmičenjima

Izvršni komitet UEFA sastao se danas putem videokonferencije. Od dva scenarija koje je proučila Radna grupa, oba predviđaju da se domaća prvenstva završe pre početka klupskih takmičenja pod okriljem UEFA.

Prvi scenario je da , u koliko takmičenje u ligi ne bude moglo da se završi, u evropska takmičenja idu klubovi po trenutnom stanju na tabeli. Druga opcija je da matični fudbalski savez odluči koji klubovi će igrati evropska takmičenja pod okriljem UEFA na osnovu sportskih zasluga u domaćim takmičenjima 2019/20.

To znači da bi po trenutnom stanju na tabeli, u koliko se bude koristila prva opcija, Crvena Zvezda bi igrala kvalifikacije za Ligu šampiona, a u Ligu Evrope išli bi Partizan, Vojvodina i TSC. U koliko bi se FSS ipak odlučio za drugu opciju, bilo bi pitanje koga bi savez izabrao. Predpostavljamo da se nastup Zvezde, Partizana i Vojvodine u Evropi ne bi dovodio u pitanje, ali je pitanje šta bi se desilo sa TSC-om. TSC je igrao odlično ove sezone, trenutno se nalazi na četvrtoj poziciji, međutim može da se desi da FSS odluči da u Evropu ipak pošalje Radniči iz Niša ili Čukarički, koji su poslednjih godina uvek bili u vrhu.

Šta će se zaista desiti videćemo u narednom periodu.

 

(Izvor: UEFA)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета