Terminator Haland poslat da nam ukrade fudbal

Haland-Tanjug-Ap-17

Da li je virus korona nastao u laboratoriji ili ne? Isto pitanje možemo da postavimo za Erlinga Halanda - da li je mladi Norvežanin čovek ili je poslat sa neke druge planete da nam ukrade fudbal?

Šalu na stranu, genetika je Halanda pretvorila u mašinu. Otac Alf Inge je bio fudbaler, a majka Gri Marit šampiona u sedmoboju. Već u školi je odskakao od vršnjaka - bio je najsnažniji, najviše je skakao, najbrže je trčao i postavljalo se samo pitanje kojem će sportu da se prikloni. Atletika, kros-kantri, tenis, skijanje, rukomet... Da, sve je to OK i super, ali... fudbal! Samo u trčanju za loptom do izražaja dolazi za šta ste rođeni, odnosno stvoreni. Mada, utisak je da bi mali Erling bio šampion da se dohvatio bilo čega.

“Projekat Haland” je započet 2006. godine, kada su roditelji shvatili da u kući imaju nešto izvanredno. Bilo je to u trenutku kada je Erling postavio nacionalni rerkord u skoku udalj iz mesta koji je i danas aktuelan. Kao šestogodišnjak je skočio 1,63 metra. Tada je otac Alf Inge, koji je karijeru gradio u Lidsu gde se Erling i rodio, rekao: „To je to. Sad je dosta! Samo fudbal“.

Transformacija iz mršavog klinca u 194 centimetra visokog kiborga nije se dogodila preko noći. Halandovi su želeli da Erlinga drže ispod radara, gde je bio nevidljiv za velike klubove, i da ga “oslobode” da teroriše golmane kada za to bude bio pravi trenutak. Zbog toga je “rastao” u malom klubu Brin, pre nego što je preko Moldea stigao u Salcburg. Da je za Austrijance zaigrao samo malo ranije, možda Crvena zvezda ne bi uspela da se u sezoni 2018/19. plasira u grupnu fazu Lige šampiona. Posle Salcburga, sve je postalo deo istorije, kako za Zvezdu, tako i za Halanda.

Iako Erling ima mladalačko lice i izgleda kao da se još ne brije, naučio je da poštuje svoje telo, koje je za njega kao hram. Koristi meditaciju i jogu za čišćenje uma, a redovno nosi i specijalne naočare koje filtriraju plavu svetlost sa ekrana televizora, monitora i mobilnih telefona. Na taj način se aktivira hormon melatonin koji ljudima pomaže da bolje spavaju, da budu odmorni i dobro raspoloženi.

Zbog svega tog i ne čudi da norveškog vunderkinda porede sa Terminatorom ili Kiborgom. Takođe, kao i Arnold Švarcenger u antologijskom filmu, Erling retko priča u javnosti. Posle prvog meča po nastavku sezone Bundeslige na četiri pitanja novinara odgovorio je samo sa ukupno 11 reči! Za Dortmund je dao više golova - 13.

“Hasta la vista, baby!”

(Izvor: Blic)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Privatni avion Lionela Mesija bio je blizu pada iznad Brisela.

Dejan Stanković je tokom svoje karijere već obezbedio mesto među fudbalskim bogovima, ali ni godinama kasnije ne prestaju da stižu priznanja. Ovoga puta, njegov kultni pogodak u Ligi šampiona, zauzeo je svoje mesto među najboljima.

Познати српски фудбалер Лука Јовић, постао је предмет истраге српске полиције јер се оглушио о пропис о обавезној самоизолацији на 14 дана након доласка из земље нарочито погођеном епидемијом корона вируса, сазнаје Блиц.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone