NOVA SEZONA, NOVI SKANDAL U SRPSKOM FUDBALU: Navijači Vojvodinu pripojili Mađarskoj, FSS ne reaguje na separatizam!

Foto: Facebook

Još uvek se lopta nije zakotrljala u takmičenju koje nosi prefiks "elitno", a srpski fudbal je doživeo jedan od najvećih šamara u poslednjih nekoliko godina. Nadležne institucije na to - ćute.

Akteri su navijači fudbalskog kluba TSC iz Bačke Topole. Oni su, naime, na svojoj Fejsbuk stranici okačili poruku sledeće sadržine:

- Činjenica da će naš voljeni tim pohod započeti kao jedan od najboljih u Superligi daje nam povod za slavlje. Pored toga, igraćemo i u Evropi, a na samom početku sezone očekuje nas derbi juga!, stoji navedeno u poruci koja je osvanula na Fejsbuk stranici grupe navijača TSC-a koja nosi ime Plavi bećari.

 

Jasna je namera predstavnika ove navijačke grupe da Vojvodinu okarakterišu kao deo Mađarske (i Novi Sad i Bačka Topola pripadaju severnom delu Srbije), ali sama grupa kao takva nije problem, koliko veze ovog kluba sa Mađarskom. Naime, TSC je u jeku pandemije koronavirusa na pripreme umesto u neki grad u Srbiji išao u Mađarsku (izgubili sva tri pripremna meča), dok su od strane vlade i fudbalskog saveza Mađarske pre tri godine dobili donaciju u visini od 9.5 miliona evra zahvaljujući kojoj su znatno poboljšali uslove, a prošle godine i zaigrali u Superligi.

Interesantno je takođe da je sve ovo prošlo bez ikakve reakcije čelnika Fudbalskog saveza Srbije, koji po svemu sudeći ne vide nikakav problem u činjenici da su navijači TSC-a otvoreno Vojvodinu pripojili Mađarskoj.

 

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета