dr ristic slika

Фото: Youtube/printscreen

Fudbal u Srbiji se neće igrati barem još mesec dana, ali postoje naznake da će ekipe uskoro početi da treniraju.

Doktor Miljko Ristić, čuveni srpski kardio hirurg i predsednik Mekarske komisije FSS kaže da je veliki optimista i da veruje da će se takmičenje u  Superligi nastaviti krajem maja. 

S obzirom da pandemija korona virusa popušta on smatra da će ekipe uskoro moći da počnu sa treninzima, ali tek posle testiranja koje bi svi igrači morali da obave pre prvog zajedničkog treninga.

- Ja sam optimist, verujem da će krenuti pre kraja maja. Svima u svetu je u interesu da se fudbal nastavi. Za taj sport su vezane ogromne finansije, ogroman broj porodica živi od fudbala. Čekamo, naravno, uputstva od UEFA i FIFA - rekao je doktor Ristić za Alo.

Doktor Ristić navodi da su testovi na korona virus sada pouzdaniji i da se rezultati dobijaju za samo desetak minuta. U koliko bi rezultati svih igrača i članova stručnog štaba bili negativni, ne bi bilo prepreke da se počne sa treninzima.

Ekipe, odnosno igrači, ne bi trebali da imaju problema sa umorom u nastavku sezone, s obzirom da su imali poprilično dugu pauzu, kaže doktor Ristić.

Publike na stadionima sigurno neće biti neko vreme po nastavku takmičenja, možda i do kraja sezone.

- Sport je motiv mladima da se druže, zajedno navijaju, pa sport bez publike nema smisla. Ali, s druge strane, ne možete sad da dozvolite da na tribinama bude ogroman broj ljudi – rekao je doktor Ristić.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Procedure u okviru sistema provere udžbenika u Srbiji pre njihovog odobrenja od strane Ministarstva prosvete jasno su definisane. Kontrola udžbenika nacionalnih manjina spada u nadležnost pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, a stručnjaci koji učestvuju u izradi i davanju mišljenja za ove udžbenike moraju da budu tolerantni i ispravljaju greške.

Moguće su izmene termina policijskog časa za prvomajske praznike, rekao je epidemiolog dr Branislav Tiodorović.Ipak, konačna odluka o tome biće doneta danas.

Стигли нови респиратори. Велики дан за Србију у борби против корона вируса: Председник Вучић објавио сјајне вести!

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone