Korona izbija miljardu evra iz džepa španskom fudbalu

Španski-fudbal pixabay

Foto: Pixabay

Predsednik La Lige Havijer Tebas izjavio je da bi španski klubovi mogli da izgube astronomskih milijardu evra zbog pandemije korona virusa.


Tebas je izračunao da bi bio toliki ukupni gubitak bio ukoliko se ne bi nastavio fudbal. Španija se trenutno nalazi u vanrednom stanju kako bi suzbila širenje virusa Covid 19, fudbal se ne igra skoro mesec dana, a tamošnja Vlada bi trebalo 26. aprila da vrati sve u normalu.

Klubovi su teško pogođeni finansijski, pre svega zbog gubitka priliva novca od TV prava i sponzora.

- Šteta je već napravlheno za preko 150 miliona evra - rekao je Tebas španskim medijima, a onda iznenadio basnoslovnom cifrom.

- Ako posmatramo ekonomski uticaj, odnosno novac i u evropskim takmičenjima, prihod koji španski klubovi propuštaju je oko milijardu evra - rekao je Tebas i dodatno pojasnio tešku situaciju.

- Čak i da se vrati fudbal sa gledaocima to je gubitak oko 150 miliona, a bez njih 300 miliona - poručio je Tebas, iznevši plan da pre kraja maja neće biti fudbala u toj zemlji.

 

 

Izvor: B92

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jedan član posade američkog nosača aviona "Teodor Ruzvelt" umro je od posledica koronavirusa na ostrvu Guam, u Pacifiku, gde je evakuisana posada zbog izbijanja zaraze na tom brodu, saopštila je Ratna mornarica SAD.

Stručnjaci već nedeljama upozoravaju da se virus Covid-19 između ostalog prenosi i preko usta, nosa, ali i očiju, zbog čega se i savetuje da se trudite da ne dodirujete lice.

Američki državni sekretar Majk Pompeo optužio je Iran da je kriv za širenje koronavirusa u najmanje pet zemalja.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone