Kraljica Elizabeta vlasnik šest Ginisovih rekorda

Kraljica-Elizabeta

Kraljica Elizabeta II bliži se stotoj, a za života do sada uspela je čak šest puta da uđe u Ginisovu knjigu rekorda. Pre osam godina, na primer, proglašena je najbogatijom kraljicom - tada je njeno bogatstvo procenjeno na 310 miliona funti, a ovaj iznos nadoknađuje se prihodima od nekretnina, nakita i umetnosti.

Još jedan od rekorda je i to što je vladar u 116 zemalja Komonvelta, sa 139 miliona stanovnika. Elizabeta II prikazana je i na kovanicama 35 zemalja. Nijedna osoba nije dobila takvu čast u takvim razmerama.

Njeno Visočanstvo vlada najduže od svih monarha u istoriji - 2015. godine oborila je rekord kraljice Viktorije koja je vladala 63 godine. 

Pre sedam godina Elizabeta II postala je i zvanično najstariji monarh našeg doba, nakon smrti kralja Saudijske Arabije, Abdulaha ibn Abdul-Aziza Al Sauda, koji je u vreme njegove smrti imao 90.

(Izvor: Kurir)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

У Бечу је Нова година почела породичном трагедијом у којој је једна Србин убио супругу, задавио ћерку и потом пресудио самом себи.

Zbog prevelike količine alkohola došlo je do svađe ddvojice Srba u Beču, koji ćive u komšiluku u istoj zgradi. Svađa se završila napadom nože, koji jesrežom prošao bez posledica.

Izgledi za drugi talas infekcije korona virusom širom Evrope više nije daleka teorija, izjavila je Andrea Amon, direktorka Evropskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti koji je odgovoran za savetovanje vlada o kontroli bolesti.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone