Izvestan drugi talas epidemije u Evropi

London 767 - Pixabay

Izgledi za drugi talas infekcije korona virusom širom Evrope više nije daleka teorija, izjavila je Andrea Amon, direktorka Evropskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti koji je odgovoran za savetovanje vlada o kontroli bolesti.

- Pitanje je kada i koliko će velik (biti drugi talas), to je pitanje po mom mišljenju - istakla je Amonova, preneo je britanski dnevnik "Gardijan".

Prema njenim rečima, gledajući karakteristike virusa i gledajući šta se sada pojavljuje u različitim zemaljama u pogledu imuniteta stanovništva, koji iznosi između dva i 14 procenata, dok je 89 do 90 odsto stanovništva i dalje osetljivo, korona virus je oko nas i kruži mnogo više nego u januaru i februaru.

 - Ne želim da crtam sliku sudnjeg dana, ali mislim da moramo biti realni. Sada nije vreme za potpuno opuštanje - istakla je Amonova.

(Izvor: Blic)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Za 82 korona-dana SAD imaju 58.365 umrlih, a za devet godina u Vijetnamu – 58.220. Tokom Velikog rata poginulo je nešto više od 53.400 Amerikanaca.

Vodeći američki biolog Tomas Lavdžoj tvrdi da su ljudi sami doveli do nastanka pandemije korona virusa preterano zadirući u određena prirodna staništa.

Makedonski kompozitor i muzičar Dragan Vučić preminuo je danas u 65. godini života od posledica koronavirusa na Klinici za zarazne bolesti u Makedoniji, u Skoplju.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone