Italija se budi, ulice rodnog mesta pice ponovo mirišu (FOTO)

Napulj,-miris-pice,-Tanjug

Foto: Tanjug

Nakon dva meseca karantina, uvedenog radi sprečavanja širenja virusa Kovid-19, picerije u Napulju, rodnom mestu pice, ponovo rade.

Dok je picerijama u Rimu i drugim gradovima bilo dozvoljeno da prave i dostavljaju ovaj čuveni proizvod, u Napulju je zbog velike gustine naseljenosti rad picerija bio zabranjen da bi se izbeglo da ovaj grad postane novo žarište virusa Kovid- 19, prenosi AP.

Rad picerija ponovo je dozvoljen od ponedeljka uveče, a guverner Kampanije gde se nalazi Napulj Vićenco de Luka morao je na početku epidemije da uvede rigorozne mere jer je smatrao da bolnice u regionu ne mogu da se izbore sa velikim dotokom bolesnih.

Sa ublažavanjem mera u celoj Italiji i de Luka je dozvolio dostavu pica i prodaju u picerijama i restoranima, ali bez zadržavanja.

Očekuje se da će totalno otvranje barova i restorana biti u junu, ali uz obavezu poštovanja socijalnog distanciranja i mera dezinfekcije.

 (Tanjug)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Saveznici Italije nisu propustili ruski IL-76 sa medicinskom opremom Rusko Ministarstvo odbrane izvršilo je prebacivanje u Italiju virologa i epidemiologa, kao i specijalizovanu opremu za pomoć u borbi protiv koronavirusne infekcije COVID-19. Štaviše, put odabran za isporuku pomoći postavlja niz pitanja.

Evropska komisija pozvala je države članice EU da ukinu zabranu izvoza lekova i povećaju proizvodnju kako bi se osiguralo da Evropljani imaju pristup potrebnim lekovima tokom epidemije koronavirusa.

Govor kapetana srpske vojske pamti svki Srbin, on je ovim govorom ohrabrio svoje vojnike da smelo stanu u odbranu Jugoslavije i da se krvavo bore protiv Musolinijevih fašista. Zabeležen je govor kapetana Đuraškovića koje se i danas čuva u arhivu SANU.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone