Ćerka Mome Kapora iz Italije jednom objavom objasnila sve (FOTO)

Ana-Kapor-Rim

Foto: printscreen/ facebook

Svima nam je jasno da je Covid-19 novi virus koji se i dalje istražuje i ispituje, a ujedno je već počeo da mutira što dodatno otežava pronalaženje leka i vakcine. Ali, polako smo već svi sluđeni, zbog upozorenja, preporuka, pravila i naravno prognoza kada ćemo moći da se vratimo normalnom životu.

Slikovito, kako sve to izgleda, najbolje je objasnila slikarka Ana Kapor, ćerka čuvenog Mome Kapora. Sve je “objasnila” postom na Fejsbuku:

Halo, Rim!

Dan četrdeset treći. Iako nisam lekar nego slikar, shvatila sam da ova bolest nema leka i da napada stare a da od nje umiru mladi. Ali ovo nije ozbiljna bolest, osim kada postane ozbiljna a to ne možemo da predvidimo. Najveći broj ljudi nema simptome i ne znamo da su bolesni, ukoliko ne umru. Virus je do sada već oslabio a možda i nije. To danas još ne možemo da kažemo ali ćemo znati ovog leta. Potrebno je dva puta ponavljati tampon, ali dovoljno je i jednom. Svaka zemlja ima svoj mutirani oblik ili je možda na celoj planeti isto. Prenosi se isključivo kapljično, bliskim ljudskim kontaktom. Zato je potrebno dobro prati pločnike. Ne, ulice je potrebno prati iz psiholoških razloga, da nas ne bi bilo strah da izlazimo. Ali sigurnije je ne izlaziti, osim ako nije baš neophodno. Treba da izlazimo, radi imuniteta, ali je bolje da u isto vreme budemo kod kuće.

Sledeća nedelja je ključna, od nje sve zavisi. Sledeće tri nedelje su ključne, od nas sve zavisi. Deca ne prenose virus ali ga u stvari i prenose. Najbolje bi bilo da se deca što pre zaraze. Decu treba dobro čuvati da se ne zaraze. Ona nikako ne treba da idu u parkove, treba ih zaključati. Parkove, ne decu. Škole je potrebno što pre otvoriti, ali ne pre jula. Maske su nepotrebne, mogu čak da budu i štetne ako se pogrešno koriste, dovoljno je držati metar i po distance. Maske su neophodne, one nas štite, ali ne one koje se kupuju u apoteci nego neke specijalne, sa šifrom, koje niko nema. Virus se zadržava na površinama i potrebno je sve dezinfikovati. Nije potrebno dezinfikovati hranu iz prodavnice jer se zaraza tako ne prenosi.

Virus je prirodan, sve je počelo zbog jednog slepog miša na pijaci i oko toga nema dileme. Virus je veštački, nastao je u laboratoriji i to je jasno. Kinezi su odmah obavestili kada je počela epidemija. Kinezi su krivi za sve jer nisu na vreme priznali šta se dešava. Ovog leta ćemo ići na more, jer će visoke temperature da unište virus. Ovog leta ne treba nigde ići jer je najsigurnije lečiti se u svom gradu. Rusi su na pragu da naprave vakcinu, do jeseni će biti gotova i to će nas spasiti. Vakcina sigurno neće biti spremna još najmanje godinu dana. Kada bude bila dostupna nikako se ne treba vakcinisati, osim ako ste u rizičnoj grupi. Najvažnije je da se svi vakcinišu.

Virus će uskoro nestati prirodnim putem. Očekujemo nov nalet virusa u septembru.

Najgore je prošlo. Najgore nas tek čeka.

Šta vam nije jasno?

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Italija planira da proširi posebna ovlašćenja za zaštitu strateških kompanija od neželjenih stranih interesa, rekao je predstavnik italijanske vlade, dodajući da će se mere primenjivati i na ulagače iz drugih država Evropske unije.

Srpska odbojkašica Jovana Brakočević, koja igra u Italiji, obratila se javnosti vrlo oštrom porukom.

Italijanska naučnica Elisa Granato je prva osoba kojoj je dobrovoljno ubrizgana nova test vakcina protiv Covid 19

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone