Evo u kom zatvoru se nalazi Romana Panić; može da trenira i da se obrazuje

romana

Foto: Instagram/ romana_panic

Romana Panić (45) uhapšena je u Australiji sa verenikom Filipom M. (40) zbog pljačkanja bankomata, zbog čega je osuđena na 12 meseci kazne i trenutno se nalazi u zatvoru u australijskom gradu Brizbejn

Na sajtu zatvora u kojem trenutno boravi Romana piše da se zalažu za poštovanje ljudskih prava i da je u skladu s tim i napravljen zatvor.

U ćelijama navodno borave najviše dve robijašice, u prostoru nalaze se kreveti, radni sto na kojem se nalazi televizor. Prostorija ima i drugi deo gde je mini toalet sa metalnom wc šoljom i lavaboom. Navodi se da su vrata u ćeliji su metalna sa malim svetlarnikom, a prozor sa rešetkama se nalazi u drugom delu.

Tokom noći svi su smešteni u svoje ćelije, dok preko dana mogu da koriste zajedničke prostorije kao što su kuhinja, dnevni boravak sa velikim televizorom, kantina za ručanje, biblioteka.

One navodno imaju mogućnost da treniraju u teretani, kao i da jedna drugoj sređuju frizure i rade ostale kozmetičke tretmane u salonu za ulepšavanje.

U zatvoru su dozvoljene posete dva puta tokom dana u trajanju od po sat vremena, a oni koji imaju preko 18 godina i žele nekog da posete moraju da se najave i dođu u korekcioni centar pola sata ranije, radi pretresa.

Navodi se i da posetiocima organizovan prevoz autobusom do zatvora. Pored žena koje su napravile zakonske prekršaje, u ovom centru smeštene su i migranti koji čekaju transport do druge zemlje.

Zatvor u Brizbejnu u državi Kvinslend sagrađen je u maju 1999. godine i ima 264 ćelije i podeljen je u dve smeštajne jedinice. Prva zona od 122 sigurne ćelije i 142 stambene ćelije.

Centar ima strukturirani dnevni program koji se sastoji od programa obrazovanja i stručnog usavršavanja koji pružaju mogućnosti za rešavanje problema ponašanja i sveobuhvatnog spektra aktivnosti osmišljenih da poboljšaju lični razvoj i samopoštovanje.

(Izvor: Telegraf)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Policajac iz Mineapolisa, belac Derek Šovin, koji je, kako se vidi na video snimku, kolenom davio i usmrtio Afroamerikanca Džordža Flojda, prebačen je u maksimalno obezbeđen zatvor do prvog pojavljivanja pred sudom.

Svetlana Ceca Ražnatović postavila je još jedan rekord, najveći na Balkanu! Ovog puta nije reč o najvećoj koncertnoj poseti već plaketi „Golden Award“.

Atraktivna zvezda srpske muzičke scene, Nataša Bekvalac, ponovo je raspalila maštu svojih pratilaca na instagramu.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone