Za pomoć od devet milijardi evra Lufthanza pristala na kompromis Vlade i EU

Lufthanza Yt Psc

Foto: Youtube/Printscreen

Aviokompanija Lufthanza pristala je na kompromis koji je postignut između nemačke vlade i Evropske unije, prevazilazeći veliku prepreku ka konačnom odobrenju pomoći iz Berlina u iznosu od 9 milijardi evra.

Lufthanza je saopštila da je pristala na postignuti kompromis između Nemačke i EU u kome će aviokompanija morati da se odrekne nekoliko dragocenih slotova, odnosno dozvoljenih vremena sletanja i poletanja na aerodromima u Frankfurtu i Minhenu.

Vlada najavila paket pomoći kako bi pomogla Lufthanzi, koja se, poput većine aviokompanija, bori sa problemima tokom pandemije koronavirusa.

Međutim, EU je usvojila uslove, rekavši da rešenja moraju da sadrže mere koje će odražavati ravnopravne uslove za ostale kompanije. Specifičnosti zahteva EU nisu saopštene, ali iz Lufthanze su rekla da su obaveza na koje je pristala manje u odnosu na početne planove.

Prema sporazumu, avio-kompanija mora da ukloni do četiri letelice sa dva aerodroma, što je ekvivalent tri prava na poletanje po danu i tri prava na sletanje po avionu, kako bi omogućili konkurenciji da preuzmu slotove, saopštila je aviokompanija.

Slotovi će se dodeliti putem licitiranja, a očekuje se da su zainteresovane i niskobudžetne aviokompanije sa Rajener i Izidžet. Nadzorni odbor Lufthanze sada mora da odobri kompletan paket pomoći, uključujući uslove, a nemačka vlada mora da finalizuje svoje planove sa Evropskom komisijom.

(Izvor: N1/Beta)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izjavio je danas da će Srbija dobiti deo novca iz fonda od 274 miliona dolara koji su SAD izdvojile kao pomoć zemljama sa hitnim medicinskim potrebama u borbi protiv pandemije novog korona virusa i da je vlada Srbije već dostavila spisak onoga što je najpotrebnije.

Valute su već oslabljene i evidentan je pad poverenja potrošača i preduzeća

Glavni krivac za lošu privatizaciju je zakon u čijem su donošenju veliku ulogu imali Aleksandar Vlahović i Mlađan Dinkić, tvrde ekonomski stručnjaci

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone