WIZZ AIR STABILAN I PORED KRIZE U AVIOSAOBRAĆAJU

Wizz Air

Фото: Youtube/FlyingHigh Aviation

Zaposleni nisu otpušteni, ali je deo osoblja poslat na odmor

Niskobudžetni avioprevoznik Wizz Air koji zapošljava stotine ljudi, očekuje da će normalne operacije, koje je pogodila epidemija korona virusa , biti obnovljene do jula,
Direktor avionske kompanije Jozsef Varadi istakao je da će situacija u aprilu biće slična onoj u martu i letovi koji se otkazuju mogu se menjati iz dana u dan, ali uobičajene usluge mogle bi se obnoviti do jula.

Wizz Air obavlja 20 odsto manje letova od predviđenih, a od njegovih 121 aviona, deset je prizemljeno. Ni zaposleni nisu otpušteni, ali je deo osoblja poslat na odmor , rekao je Varadi, prenosi portal Ex-Yu Aviation.
Wizz Air bio je prisiljen da obustavi sve operacije u bivšoj Jugoslaviji zbog zatvaranja aerodroma na svoja tri glavna tržišta u regionu.
Varadi je napomenuo je da će avionska kompanija u dobrom položaju dočekati zaustavljanje krize. On je dodao da je prema industrijskim istraživanjima, Wizz Air jedna od najjačih avionskih kompanija na svijetu što se tiče likvidnosti i solventnosti. On smatra da kada kriza najjače udari, ona će druge znatno više pogoditi od Wizz Air-.a
Varadi je izneo tvrdnju da bi Wizz Air mogao da se finansira tri godine a da ne leti ni jednim letom. On je dodao da mnoge od konkukentskih aviokompanija imaju jedan do dva meseca likvidnosti, I zato mnogi već pokušavaju dobiti kredite ili pregovaraju s vladama o finansijskoj pomoći, jer u protivnom neće moći da prežive.
Varadi je dodao da će te kompanije, čak I da dobiju finansiranje, morati da menjaju svoje planove, jer će taj novac morati da vrate. Zato on očekuje da će slabije aviokompanije nestati ili nastaviti da slabe, dok će jače moći nakon krize dazauzmu znatno bolje tržišne pozicije

(Izvor: Ex-Yu Aviation)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Dramska spisateljica Biljana Srbljanović, koja je bila inficirana korna virusom, objavila je na Fejsbuk profilu da su je dva puta testirali i da su oba testa bila negativna i da se izlečila posle 12 dana. 

Hajarkon park u Tel Avivu u proleće je pun roditelja sa malom decom i mladih ljudi koji trče i sunčaju se, a ove godine, u jeku pandemije koronavirusa, pojavili su se šakali.

Broj potvrđenih slučajeva korona virusa u Mađarskoj porastao je za 210 na 1.190, što je najveći dnevni porast od početka epidemije, saopštila je vlada.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone