limun

Foto:Pixabay

Od uvođenja privremenih mera zbog pandemije koronavirusa u leskovačkim marketima i samoposlugama došlo je do naglog skoka cena voća i povrća, posebno južnog voća.

Slična situacija je na leskovačkim pijacama gde često ima više prodavaca nego kupaca.

Najveće poskupljenje ima limun čiji je skok cena evidentiran sa 70 dinara na vrtoglavih 220 dinara po kilogramu.Mandarina je takođe poskupela sa 135 dinara po kilogramu na 190 dinara za jedan kilogram ovog južnog voća.Slična situacija je i sa narandžama i bananama. Banane u Leskovcu su se u maloprodaji doskora kupovale za 119 dinara po kilogramu od danas se ta cena kreće 175 dinara po kilogramu banane, a po mišljenju nekih kupaca koje smo kontaktirali, ne baš naročitog kvaliteta...

Domaća jabuka je sa 57 dinara po kilogramu skočila na 99 dinara po jednom kilogramu.

 Cena krompira je u poslednjih desetak dana duplirana i sada se kreće oko 80 dinara po kilogramu u zavisnosti od prodavnice do prodavnice.Slična situacija je i sa šargarepom, kao i sa sezonskom salatom. Zbog velike količine snega koji je krajem marta iznenadio leskovačke povrtare očekuje se ovih dana, kako saznajemo na leskovačkoj Zelenoj pijaci, i nagli skok ranih povrtarskih kultura iz plastenika...

 

Izvor:novosti:rs

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je danas da je tržište u Srbiji stabilno i da će snabdevenost tržišta i stabilnost cena biti obezbeđeni, dodavši da je kvasac na listi deficitarnih proizvoda sada zamenio grašak kojeg u prodavnicama ima, ali manje nego ranije.

Američke Federalne rezerve (FED) objavile su da će bez ograničenja štampati nove novčanice dolara i kupovati hartije od vrednosti na berzi.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета