limun

Foto:Pixabay

Od uvođenja privremenih mera zbog pandemije koronavirusa u leskovačkim marketima i samoposlugama došlo je do naglog skoka cena voća i povrća, posebno južnog voća.

Slična situacija je na leskovačkim pijacama gde često ima više prodavaca nego kupaca.

Najveće poskupljenje ima limun čiji je skok cena evidentiran sa 70 dinara na vrtoglavih 220 dinara po kilogramu.Mandarina je takođe poskupela sa 135 dinara po kilogramu na 190 dinara za jedan kilogram ovog južnog voća.Slična situacija je i sa narandžama i bananama. Banane u Leskovcu su se u maloprodaji doskora kupovale za 119 dinara po kilogramu od danas se ta cena kreće 175 dinara po kilogramu banane, a po mišljenju nekih kupaca koje smo kontaktirali, ne baš naročitog kvaliteta...

Domaća jabuka je sa 57 dinara po kilogramu skočila na 99 dinara po jednom kilogramu.

 Cena krompira je u poslednjih desetak dana duplirana i sada se kreće oko 80 dinara po kilogramu u zavisnosti od prodavnice do prodavnice.Slična situacija je i sa šargarepom, kao i sa sezonskom salatom. Zbog velike količine snega koji je krajem marta iznenadio leskovačke povrtare očekuje se ovih dana, kako saznajemo na leskovačkoj Zelenoj pijaci, i nagli skok ranih povrtarskih kultura iz plastenika...

 

Izvor:novosti:rs

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kratkoročna i srednjoročna inflaciona očekivanja finansijskog sektora i privrede, prema rezultatima aprilske ankete Narodne banke Srbije, nastavila su da se kreću u granicama cilja 3±1,5 odsto.

Amazon, poznata američka kompanija za e-trgovinu, najavio je da će još 75.000 biti angažovano nakon najave prošlog meseca da će zaposliti 100.000 radnika kako bi zadovoljili sve veću potražnju za kupovinom putem interneta.

Исплата прве рате девизне штедње бившим штедишама СФРЈ, којом Србија испуњава своју међународну обавезу исплате девизне штедње по основу пресуде Европског суда за људска права у Стразбуру, почиње данас.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone