VREDNOST PROIZVODNJE U RATARSTVU U RS 400 MILIONA KM

kukuruz-poljoprivreda-pixabay

Foto: Pixabay

Ukupna procenjena vrednost proizvodnje u ratarstvu Republike Srpske (RS) u ovoj godini je oko 400 miliona konvertibilnih maraca (KM) i u planu je da se ratarskim kulturama zasije ukupna površina od oko 139 hiljada hektara, navodi se u Inofrmaciji u zasnivanju novog proizvodnog ciklusa u poljoprivredi RS za ovu godinu, a koji je usvojila Vlada u Banjaluci. 

Najzastupljeniji među ratarskim kulturama biće kukuruz, planiran da se zaseje na ukupnim površinama od preko 130 hiljada hektara, sa procenjenom vrednosti proizvodnje oko 292 miliona KM, prenosi Srna. .

Ukupne setvene jesenje površine u proizvodnoj 2019/2020. godini bile su oko 69 hiljada  hektara, od čega je najviše tih površina u jesen prošle godine zasejano pšenicom.

Vrednost proizvodnje pšenice procenjena je na nešto preko 55 miliona KM, a očekuje se njen prinos od 4,5 tona po hektaru.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Potražnja za novim automobilima u Evropi, prepolovljena je u martu, saopštilo je Udruženje evropskih proizvodjača (ACEA), I ukazalo na teške posledice pandemije korona virusa na automobilsku industriju.

Немачка трговинска Компанија Лидл званично је отворила свој први објекат у Србији и тако формализовала улазак на српско тржиште.

Док део стручне јавности дели мишљење премијерке Србије Ане Брнабић да ће изградња 1.000 станова за припаднике служби безбедности за домаћу грађевинску индустрију која је изводи представљати тежак изазов, други део напротив сматра да су наши грађевинари потпуно опремљени и квалификовани за тај посао.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone