"Tesla" otpušta radnike s ugovorima na određeno vreme

tesla-motors-1

Kompanija “Tesla” otpušta radnike sa ugovorima o radu na određeno vreme iz fabrika za proizvodnju automobila i akumulatora u Kaliforniji i Nevadi, rekla su tri zaposlena za CNBC, koja su dopise o otkazu podelila sa tom redakcijom.

Kompanija otkazuje ugovore toj kategoriji zaposlenih u fabrici automobila u Fremontu, u Kaliforniji, i u Gigafabrici blizu mesta Reno, u Nevadi, gde “Tesla” proizvodi baterije za napajanje električnih vozila i akumulatore.

Ova mera će pogoditi stotine radnika, prema procenama sagovornika CNBC-a koji su zamolili da ostanu anonimni, jer nisu ovlašćeni za komunikacuju sa medijima o unutrašnjim stvarima u kompaniji.

Radnike na određeno, od kojih su mnogi radili godinama u “Tesli”, neki u nadi da će dobiti stalno zaposlenje s punim radnim vremenom, o otkazima su obavestile njihove agencije za zapošljavanje.

U dopisu agencije “Balane Stafing” otpuštenim radnicima piše: "S najdubljim žaljenjem moramo da vas obavestimo da je obustava rada fabrike ''Tesla'' produžena zbog pandemije Covid-19, i kao rezultat toga ''Tesla'' je zatražio momentalni raskid svih ugovora”.

Agencija za regrutovanje kadrova je navela da će radnici ostati zaposleni “Balans Stafinga“ i da mogu da nađu drugi posao preko njihove firme.

Iz ove agencije su takođe obećali da će dati sve od sebe da radnike vrate u “Teslu” u budućnosti, ako to bude moguće, uveravajući otpuštene da razlog zbog kojeg su dobili otkaze nije kvalitet njihovog rada već izuzetno teški uslovi poslovanja.

Zaposleni na određeno, angažovani preko drugih agencija, dobili su slična obaveštenja u četvrtak i petak, rekli su radnici koji su razgovarali s CNBC-om.

Tanjug

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Tri kompanije, dobavljači firme "Olimpias Srb", pravnog naslednika "Benetona" koji je 2011. kupio nišku fabriku "Niteks" podnele su zahtev za likvidaciju i bez posla ostavile više stotine radnika. Sada već bivši zaposleni, obaveštenja da su izgubili radno mesto, dobili su tokom prošle nedelje. 

Не мирује клизиште у Грделичкој клисури, на траси Коридора 10, где се у понедељак срушио потпорни зид. И поред тога, припреме за санацију су у току, иако нико од радника не сме да се приближи месту обрушавања. У међувремену поставља се питање одговорности за пројектовање потпоре која се у последњих пет месеци обрушила три пута.

Javno nadmetanje za kupovinu dela zgrade "Beograđanke", koje je bilo zakazano za danas, otkazano je jer nije bilo zainteresovanih kupaca, piše RTS, a vrednost ponuđenih kvadrata bila je procenjena na početnu cenu od 20,6 miliona evra.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета