Putin: Pad potražnje najveći problem za ruske kompanije

putin

Najosetljivije pitanje za ruske kompanije je pad potražnje, kao i celokupni obim maloprodajne trgovine, koja se za vreme pandemije korona virusa smanjila za čak 35 odsto, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Putin je rekao da su trenutno narušene brojne trgovinske veze, kao i da mnoge kompanije zbog ograničavajućih mera trpe velike posledice, prenosi Sputnjik.

To samo govori da se tržište "skupilo", naveo je Putin uz ocenu da to i jeste ogroman šok za veliki broj ruskih kompanija.

Istovremeno, ruski predsednik je ukazao na to da Rusija ima resurse i rezerve za aktivnu antikriznu politiku u situaciji pandemije korona virusa.

"Resurse, instrumente, rezerve imamo. Potrebno ih je maksimalno efikasno koristiti, kako bi postigli željeni rezultat", dodao je Putin.

On je naveo da je za prvih 12 dana aprila zabeležen i pad potražnje za električnom energijom od pet odsto, što se objašnjava manjom opterećenošću u proizvodnji.

Putin je ocenio da je potražnja za električnom energijom jedan od najvažnijih pokazatelja u stanju ekonomije.

Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sveštenik Andrej Tkačov podseća pristalice projekta „Vaskrs kod kuće“ da je čak i za vreme opsade Lenjingrada i kolere u Moskvi, crkve ostale otvorene. Andrej Tkačov, misionar i veoma poznati propovednik, sveštenik Ruske Pravoslavne Crkve, objašnjava zašto ideja ukrajinskog Vaskrsa kod kuće zbog zaštite od korona virusa vodi ka kraju hrišćanstva.

Državna Uprava ponudila je ukupno 100,3 miliona dinara za poljoprivredno zemljište preko javnog konkursa, a sredstva će biti upotrebljena za radove na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta.

Poljoprivrednici u Srbiji su ove godine pretrpeli ono najgore. Nakon vanrednog stanja koje im je onemogućavalo da obrađuju svoje posede, poplave su dokrajčile sve što su imali.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone