Први партизан" шаље трећину радника на принудни одмор

municija

Foto:Pixabay

Фабрика муниције "Први партизан" из Ужица донела је одлуку да због ванредног стања и коронавируса на принудни одмор пошаље око 500 од 1620 радника, а да поштује неопходне услове рада због испуњења уговора, рекао је директор фабрике Добросав Андрић.

"Прва група људи која ће бити заштићена одласком на одмор су мајке са децом до 12 година, али без пресије, већ оне које немају решен проблем чувања деце. Друга група су хронични болесници, а биће и људи који би ваљало да раде, али разумеју да морамо да смањимо број и поштују одлуке", казао је Андрић.

Он је навео да ће ови радници две недеље користити зарађене сате и старе годишње одморе, а они који немају ова два услова биће на плаћеном одсуству које је у складу са фирминим актима, што значи 70 одсто плате.

Према његовим речима, на две недеље ће бити смењивани људи, како би сви пођеднако поднели терет мера.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vol Strit će verovatno ove godine srezati bonuse za 15-20% i privremeno otpustiti značajan broj ljudi. To je objavila američka konsultantska firma za kompenzacije Džonson Asošijejts.

Slovenački državljani kupili su 9.439 nekretnina u Hrvatskoj od 2013. godine, kada je ta zemlja ušla u Evropsku uniju, pokazuju podaci Hrvatske poreske uprave.

Srbija je duboko utonula u ponor korupcije a ova situacija, vanredna i teška, pored ostalog doneće novi udar na pravni poredak i na uvažavanje zakona, kaže u ekonomista Ljubomir Madžar.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета