Prehrambena industrija Evrope u ropcu posle korone

Krompir 344-Pixabay

Foto: Pixabay

Pandemija korone je zadala težak udarac poljoprivredi i industriji hrane u Evropi, a ogromne količine namirnica propadaju.

Čak polovina ribara u Holandiji više ne ide u ribolov jer je cena ribe značajno opala usled manjka potražnje.

U Francuskoj je propalo više od 1.500 tona sira visoke kvalitete jer farmeri nisu mogli da ga prodaju. Takođe, mnoga skladišta u kojima se čuva hrana bliže se maksimumu svojih kapaciteta, a u njima se između ostalog nalaze "planine" krompira.

Primer je Belgija u čijim se skladištima nalazi oko 750.000 tona neprodatog krompira. Taj krompir bi bio protan na domaćem i stranom tržištu u normalnim uslovima, ali zbog pandemije korona virusa to nije tako.

Neki proizvođači koriste višak kako bi se osigurala hrana za beskućnike, a od Belgijanaca je zatraženo da jedu više pomfrita.

(Izvor: Blic)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Potražnja za novim automobilima u Evropi, prepolovljena je u martu, saopštilo je Udruženje evropskih proizvodjača (ACEA), I ukazalo na teške posledice pandemije korona virusa na automobilsku industriju.

Beogradski aerodrom 'Nikola Tesla' otvoren  je, pošto je izvršena detaljna dezinfekcija kompletnog prostora i svih pomoćnih objekata i za danas je planiran let Viz era (Wizz Air) za London. Tokom nedelje nacionalni avioprevoznik 'Er Srbija' (Air Serbia) najavio je pet letova ka Cirihu i Frankfurtu, a sledeće nedelje ka Beču i Londonu.

Francuski milijarder i suvlasnik novinske kuće „Mond“ Gzavije Nijel odao je svoju najveću tajnu iz prošlosti: da je tokom 80-ih godina radio za obaveštajnu službu i špijunirao čak i tadašnjeg predsednika Francuske Fransoa Miterana, kao i kompaniju „Reno“.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone