traktor 5993 - Pixabay

Фото: Pixabay

Radovi na njivi se tek zahuktavaju, podsećaju vredni ljudi

Vanredno stanje i ograničenje kretanja posle 17 časova utiče na sve, a izuzetak nisu ni poljoprivrednici kojima se radovi na njivi zahuktavaju početkom proleća.

Poljoprivrednici kažu da moraju da rade jer od toga žive, i dok jedni traktorom i bez druge pomoći mogu da završe bar deo posla, drugima kojima,posao zavisi i od pomoći sa strane jer sve ne mogu da postignu sami, ova situacija još teže pada.

Jovicu Jakšića novinari su zatekli na njivi kako seje suncokret.

„Sam sam u traktoru, tako da sam u nekoj vrsti samoizolacije“, kaže ovaj poljoprivrednik iz Bavaništa.

Vanredno stanje na poljoprivrednike utiče dosta, a dešava se, kako kaže, da ne mogu sve da završe do 17 časova, u koliko bar za sada počinje policijski čas, odnosno zabrana kretanja.

„Postoji neki sistem sa izdavanjem dozvola, ali je to sve sada prebukirano, tako da postoji interni dogovor između ministarstava da nam policija toleriše, odnosno pušta nas da odemo do kuće ako nismo stigli do 17 časova da se traktorima vratimo sa njive“, ističe Jakšić.

(Izvor: Danas)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Virus korona nije toliko zarazan kao drugi poznati virusi, mnogo manje nego virus malih boginja ili nešto manje zarazan nego što je to virus gripa, izjavila je danas zamenik direktora Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" Darija Kisić Tepavčević.

Čak 305 ljudi pozitivno na virus, a na respiratoru je njih 81

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone