Немачки Бросе у Панчеву почиње градњу прве фабрике у Србији

download

Немачка компанија „Бросе“ која производи електронику и сензорску технологију за врата аутомобила и седишта, електричне моторе и електронику, највила је да ће у петак, 6. марта, у Панчеву почети градњу своје прве фабрике и развојног центра у Србији.

Најављено је да ће се у фабрици у Панчеву производити модули вентилатора за хлађење мотора за системе управљача и пумпе за уље, као и електроника, док ће се у развојном центру производи тестирати.

Полагању камена темељца, како је наведено, присуствоваће и председник Србије Александар Вучић.

Републичка дирекција за имовину и Град Панчево потписали су у новембру прошле године, уговор са компанијом „Бросе“ о уступању 23 хектара земљишта у северној индустријској зони Панчева.

Како је тада неведено, та породична компанија у нову фабрику инвестираће 180 милиона евра, требало би да запослити око 1.100 радника, док би производња требало да почне у јануару наредне године.

Компанија „Бросе“ има фабрике у 24 државе у којима запошљава 26.000 људи и остварује промет од 6,2 милијарде евра годишње.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Исплата прве рате девизне штедње бившим штедишама СФРЈ, којом Србија испуњава своју међународну обавезу исплате девизне штедње по основу пресуде Европског суда за људска права у Стразбуру, почиње данас.

За исти посао плаћене 16 одсто мање Припаднице лепшег пола у нашој држави још су у знатно неповољнијем положају од мушкараца при запошљавању

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета