Немачки Бросе у Панчеву почиње градњу прве фабрике у Србији

download

Немачка компанија „Бросе“ која производи електронику и сензорску технологију за врата аутомобила и седишта, електричне моторе и електронику, највила је да ће у петак, 6. марта, у Панчеву почети градњу своје прве фабрике и развојног центра у Србији.

Најављено је да ће се у фабрици у Панчеву производити модули вентилатора за хлађење мотора за системе управљача и пумпе за уље, као и електроника, док ће се у развојном центру производи тестирати.

Полагању камена темељца, како је наведено, присуствоваће и председник Србије Александар Вучић.

Републичка дирекција за имовину и Град Панчево потписали су у новембру прошле године, уговор са компанијом „Бросе“ о уступању 23 хектара земљишта у северној индустријској зони Панчева.

Како је тада неведено, та породична компанија у нову фабрику инвестираће 180 милиона евра, требало би да запослити око 1.100 радника, док би производња требало да почне у јануару наредне године.

Компанија „Бросе“ има фабрике у 24 државе у којима запошљава 26.000 људи и остварује промет од 6,2 милијарде евра годишње.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Poljoprivrednici u Srbiji su ove godine pretrpeli ono najgore. Nakon vanrednog stanja koje im je onemogućavalo da obrađuju svoje posede, poplave su dokrajčile sve što su imali.

Међународне референтне цене сирове нафте Брент пале су за 31 одсто на 31,43 долара по барелу, док је сирова нафта ВТИ пала за 27 одсто на 30,07 долара по барелу, показују подаци са тржишта, након што земље Организације земаља извозница нафте (ОПЕК), нису успеле да постигну договор.

Od danas počinju da važe nove, uvećane akcize na naftne derivate, cigarete, cigarilose, tečnost za punjenje elektronskih cigareta, alkoholna pića i kafu.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone