Na 100 eura imaju pravo i gasterbajteri

dollar-bill-324163_1920

Pixabay

Zbog korona virusa Vlada Srbije je odlučila da svakom punoletnom građaninu Srbije isplati 100 eura, a to se odnosi i na državljane Srbije koji žive u inostranstvu

Pravo na državnu pomoć od 100 eura, koja će biti isplaćena svim punoletnim građanima posle 15. maja, imaju i srpski državljani koji žive u inostranstvu. Oni koji nemaju račun u banci u Srbiji neće imati nikakve dodatne obaveze po tom pitanju jer će im država isti i otvoriti.
Uslov da steknu pravo na uplatu od oko 11.800 dinara biće da se prijave. Prva mogućnost za prijavu biće onlajne preko portala Uprave za trezor, a druga mogućnost je telefonom na brojeve koji će biti blagovoremeno objavljeni.
Podaci koji će biti obavezno navesti u prijavi su ime, prezime, JMBG i broj računa u banci.

Oni koji nemaju račun u banci, imaće mogućnost da to navedu u prijavi i država će im po automatizmu otvoriti račun i obavestiti ih o tome.
Ministar finansija Siniša Mali istakao je da je ovakva pomoć građanima Srbije jasan signal da je naša zemlja spremno dočekala pandemiju virusa korona.

„Dovoljno smo ekonomski jaki da možemo i iz ovako velike krize da izađemo kao pobednici. Ovo je naš način da kažemo svim građanima da će uvek, i u ovako teškim i izazovnim vremenima, moći da računaju na podršku svoje države. Osim toga, ovom merom vratićemo novac u privredne tokove, podstaći ćemo potrošnju, a građanima ćemo obezbediti da sebi priušte nešto što možda inače ne bi mogli“, rekao je Mali.

Prema ranijim najavama, svakom punoletnom građaninu Srbije država će početi da uplaćuje po 100 eura od 15. maja, dok bi penzioneri uplatu trebalo da očekuju nešto ranije. Tada bi po oko 11.800 dinara trebalo da dobije i oko 260.000 građana koji primaju socijalnu pomoć.

Penzionerima će novac biti uplaćen na račune na koje dobijaju i penziju. Ostali građani će u prijavama navesti broj račun u banci na koji žele da im bude uplaćen novac, dok će onima koji nemaju račun, država isti i automatski otvoriti.

 

(Izvor: Sputniknews)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Srbiji je u martu i aprilu zabeležen pad obima saobraćaja od 60 odsto, a procenjuje se da će pad prihoda u toj oblasti iznositi 30 miliona evra, izjavila je resorna ministarka Zorana Mihajlović.

Direktor „Žita Srbije” Vukosav Saković ističe da je kukuruz već posejan na više od 60 odsto površina od planiranih milion hektara, prenosi dnevnik.rs .

Републички завод за статистику je oобјавио да је просечна нето плата у Србији за децембар 2019. године износила 59.772 динара, и у односу на исти месец претходне године порасла је за 14,1 одсто номинално, односно за 12 процената реално,

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета