Ministarstvo privrede nudi subvencije privredi za nabavku opreme i proizvodnih linija

Poljoprivreda 3- Pixabay

Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv kojim je malim, srednjim i mikro preduzećima, preduzetnicima i zadrugama omogućeno da konkurišu za bespovratna sredstva za nabavku opreme u iznosu od milijardu dinara. Konkurs je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a informacije su dostupne na sajtu Ministarstva www.privreda.gov.rs.

Javljanje na program podrške preduzećima i zadrugama otvoren je u ponedeljak, 18. maja, a predstavlja kombinaciju povoljnih kredita i bespovratnih sredstava i sredstva se mogu koristiti za nabavku nove proizvodne linije ili opreme.


Program je koncipiran da Ministarstvo sufinansira nabavku opreme u iznosu od 25 odsto njene vrednosti, 70 odsto troškova nabavke finansira se iz kredita banaka ili lizing kompanija, dok preostalih pet odsto čini učešće samog preduzetnika.


Ovogodišnji partneri na programu su Prokredit, Kredit agrikol, Banka Inteza, Banka Poštanska štedionica, Erste i OTP banka, kao i dve lizing kompanije – Inteza i Unikredit lizing.


Ministarstvo privrede je od ove godine uvelo elektronsku prijavu zahteva, a svi potrebni podaci automatski će se preuzimati od drugih državnih organa (APR, Poreska uprava, CROSO) čime se skraćuje vreme potrebno za dodelu bespovratnih sredstava, tako da korisnici mogu da podnesu zahtev bez odlaska u filijalu banke ili lizing kompanije, navodi se u saopštenju Ministarstva.

(Kancelarija za saradnju s medijma)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Када нису у могућности да оду по пензију, сениори у банци повере платну картицу наследницима. Постоје два поуздана начина да се власник рачуна обезбеди од злоупотребе овлашћеног лица.

Korona virus je u velikoj meri poremetio svetsku ekonomiju, pa su mnoge evropske zemlje uvele različite mere koje bi sprečile širenje bolesti, ali i zaštitile domaću privredu. Tako je, na primer, bugarski premijer Krasimir Karakačanov predložio da se zabrani uvoz prehrambenih proizvoda, sve dok se ne potroši hrana koje ima u državi.

Na inicijativu članica Privredne komore Srbije (PKS), kompanija okupljenih u Udruženju za industriju tekstila, odeće, kože i obuće, Vlada Srbije izmenila je Odluku o privremenoj zabrani izvoza osnovnih proizvoda bitnih za stanovništvo, čime je omogućen plasman u inostranstvo i višekratnih zaštitnih maski proizvedenih od tkanog tekstila, nekombinovanog sa drugim materijalima, navodi se u saopštenju

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone