Kovačević iz Narodne stranke tražio hitno ukdanje poreza na donacije

vlada srbije printskrin

Foto: printscreen/youtube

Predsednik Odbora za privredu i preduzetništvo Narodne stranke Vladimir Kovačević, rekao je da ta stranka zahteva hitno ukidanje plaćanja poreza na dodatu vrednost (PDV) na donacije tokom vanrednog stanja, koji iznosi između 10 odsto i 20 odsto od vrednosti donacije.

"Kada bi danas bilo koji privrednik hteo da kao pomoć pokloni milion dinara u sredstvima za higijenu i dezinfekciju, hranu, vitaminske suplemente ili toalet papir, morao bi da državi plati 200.000 dinara na svaki donirani milion dinara", rekao je Kovačević.

On je istakao da je obavezom plaćana poreza apsurdno demotivisati firme koje žele da pomognu ugroženim građanima.

"Zašto ne bismo pomogli širokog srca bolnice, sabirne centre za distribuiranje hrane penzionerima, ustanove, kampove i Crveni krst koji pomaže bolesnim migrantima", upitao je Kovačević.

U Srbiji je uvedeno vanredno stanje zbog pandemije korona virusa u svetu.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Epidemiolog Predrag Kon rekao je za N1 da je preduslov za uvođenje 24-časovne zabrane kretanja ozbiljno pogoršanje situacije, što znači nagli skok broja zaraženih i preminulih.

Više stotina hiljada zaposlenih u javnom sektoru u Belorusiji, uključujući lekare i medicinske sestre, kao i predsednika Aleksandra Lukašenka, učestvovalo je danas u radnoj akciji, uprkos strahu od širenja korona virusa.

Народ Србије је у протеклих 30 година прошао много тешких ситуација, хиперинфлацију, ратове, НАТО бомбардовање, али ништа од тога није уништило наш ведар дух и способност да се шалимо кад је најтеже. У јеку епидемије корона вируса и код нас, и у сусрет увођењу ванредног стања у земљи, објављујемо духовиту песму која кружи друштвеним мрежама.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета