pšenica brašno

Izvor: Pixabay

Kosovska vlada aktivirala je raniju odluku o posebnim taksama na uvoz brašna i građevinskih blokova iz centralne Srbije, pa se na kilogram brašna naplaćuje četiri centa, a na blok dva centa.

Izvoznici brašna na Kosovo i Metohiju dužni su, po toj odluci od pre nekoliko godina koja nije ukinuta, već je bila obustavljena njena primena, da od pre desetak dana plate 40 evra na tonu, odnosno oko 1.000 evra po kamionu od 25 tona.

Direktor poslovnog Udruženja za unapredjenje proizvodnje i izvoza žita i uljarica „Žita Srbije“ Vukosav Saković rekao je danas da su kosovske vlasti počele da primenjuju odluku o taksama na brašno i blokove kada su stabilizovali tržište tokom trajanja pandemije virusa COVID-19.

-Teško je proceniti koliko će se smanjiti izvoz brašna zbog krajnje neekonomske logike- rekao je Saković.

(Beta)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Na društvenoj mreži je osvanuo snimak iz Obrenovca na kome se vidi tri osobe koje mrtve pijane pevaju na parkingu u periodu zabrane kretanja zbog polcijskog časa. Snimak je postavio narodni poslanik Balša Božović označivši pojedinačno ko se nalazi na snimku. Dvojica od trojice su članovi vladajuće Srpske napredne stranje.

Danska ekonomija ove godine suočava se s najvećim padom od Drugog svetskog rata, kao rezultat globalnih mera zbog korona virusa, rekao je u utorak ministar finansija.

NLB Grupa je nakon oporezivanja ostvarila dobit od 18,3 miliona eura u prvom kvartalu 2020. godine, što je za 39,6 miliona evra niže u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone