Katastrofa srpskog turizma: Tek poneki domaći gost, stranaca nigde

Beograd_wiki

Foto: Wikipedia

Broj turista u Srbiji u maju 2020. bio je 87,6 odsto manji nego za isti period 2019. godine, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Broj noćenja u maju umanjen je za 82,6 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine.

U maju 2020. u odnosu na pre godinu dana, broj noćenja domaćih turista manji je za 76,4 odsto, a broj noćenja stranih turista za 94,4 odsto.

(Izvor: Danas)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pošta u Kraljevu organizovaće javnu aukciju 172 neisporučene stvari, među kojima je obuća i odeća, tehnika, knjige, bižuterija, ali i lažni novac, parfemi, brojanice, rešo...

Savez samostalnih sindikata Srbije procenjuje da će na jesen zbog posledica pandemije virusa kovid-19 na privredu bez posla u Srbiji ostati od 250.000 do 300.000 radnika, rekao je sekretar Veća SSSS Zoran Mihajlović.

U okviru vanrednih procena rejtinga koje sprovodi na globalnom nivou zbog krize izazvane pandemijom korona virusa , rejting agencija Standard and Poor’s donela je odluku da zadrži kreditni rejting Srbije za dugoročno zaduživanje u domaćoj i stranoj valuti na nivou od BB+, uz stabilne izglede za njegovo dalje povećanje, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone