Još 2.045 ljudi ostalo bez posla u poslednjoj nedelji marta

ndndnkd

Izvor: Logo, Print screen

Od 23. marta, od kada je omogućeno prijavljivanje na evidenciju NSZ elektronskim putem, zaključno sa 31. martom, toj službi prijavilo se 2.045 građana, kažu u Ministarstvu rada i NSZ.

Od novoprijavljenih u martu, koji su na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanja prijavili nakon prestanka radnog odnosa ili radnog angažovanja najveći broj je iz trgovine i ugostiteljstva.

Od 15. marta kada je uvedeno vanredno stanje, zahteve za ostvarivanje prava na novčanu naknadu podnelo je ukupno 1.860 lica, a od tog broja, 1.486 njih je podnelo zahteve elektronskim putem (počev od 23. marta od kada je uvedena ta mogućnost).

Iz Nacionalne službe za zapošljavanje navode da su omogućili da sva lica ostvare svoja prava u skladu sa Zakonom o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti.

Takođe navode da će i dalje sprovoditi mere aktivne politike zapošljavanja i pružati podršku, kako tražiocima zaposlenja, tako i poslodavcima.

Svi javni pozivi za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja su i dalje aktuelni i obezbeđena je mogućnost podnošenja zahteva za učešće elektronskim putem.

Izvor: Nova

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Za socijalnu pomoć najugroženijima kriterijumi su mnogo strožiji nego što su bili za nedavnu podelu jednokratne pomoći svim punoletnim građanima Srbije.

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti Crne Gore (NKT) odlučilo je danas da bude zatvoren granični prelaz Vuča - Godovo na putnom pravcu Rožaje (Crna Gora) - Tutin (Srbija), zbog širenja korona virusa u toj opštini za koje tvrdi da je došlo iz Srbije.

Tokom trajanja i pri kraju epidemije koronavirusa često su se mogle čuti priče i analize po kojima stručnjaci predviđaju pravu seču poslova, ali do toga ipak ne bi trebalo da dođe.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone