Градски штаб донео низ мера на територији Београда: Укинут ноћни превоз, клубови за старе затворени

kafic

Секретеријату за псолове комуналне милиције и Секретаријату за инспекцијске послове издата је анредба за појачани наџр над свим објетима затвореног типа, који примају више од 50 особа
Градски штаб за ванредне ситуације, после саопштења председника Републике Александра Вучића о увођењу ванредних стања, састао се синоћ и донео низ мера и правила. Борба против ширења вируса корона потпуно ће изменити живот у Београду. Осим што неће радити многобројне институције, и градски превоз функционисаће као суботом, док ноћних линија уопште неће бити.

ПРЕВОЗ

Како је одлучено, јавни градски превоз од сутра ће функционисати по суботњем режиму вожње, тако да ће суграђани моћи да се превезу у мањем броју аутобуса, тролејбуса и трамваја него иначе. На ноћне линије неће моћи да рачунају, јер ће све линије са ознаком "Н" бити укинуте у потпуности. Секретаријат за јавни превоз добио је ову наредбу коју ће спровести и важиће док је на снази ванредно стање.

ВРТИЋИ

Београђани неће моћи да рачунају на рад предшколских установа. Они ће у складу са наредбом, која је стигла Секретаријату за образовање и дечју заштиту, морати да организују чување деце.

СТАРИ И БОЛЕСНИ

Ни тридесетак клубова за старе, колико их има у главном граду, неће радити. Забрана рада издата је и за све спортске објекте у граду.

- Начелнику Градске управе издата је наредба да се омогући рад од куће тешким хроничним болесницима и особама старијим од 60 година - стоји у наредбама Градског штаба за ванредне ситуације.

ОБАВЕШТЕЊА

Дата је наредба Секретаријату за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координације односа са грађанима да прилагоди рад Београдског позивног центра (Беоком)у циљу пружања информација за помоћ грађанима, као и да координира рад са општинским штабовима за ванредне ситуације.

УГОСТИТЕЉСТВО

Угоститељски објекти ће већ од данас радити по новом режиму, само од 8 до 20 часова. У ресторанима, кафићима и баровима ће у том периоду у затвореним просторијама моћи да борави највише 50 гостију.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vlasnik Alko grupe sa šest hotela u Srbiji, Miroljub Aleksić rekao je danas da mere koje je Vlada ponudila hotelsko-ugostiteljskom sektoru nisu dovoljne za oporavak jer ta dealtnosti koja je najviše ugrožena posledicama pandemije.

Новинари Инсајдера дошли су до уговора о управљању Железаром Смедерево, који је Влада Србије три године чувала у строгој тајности, а према ком је фирми ХПК Менаџмент, чији је сувласник Петер Камараш, држава плаћала управљање Железаром 340.000 евра месечно без обзира на успешност пословања, а уз то су били предвиђени и додатни високи бонуси.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone