Gigant iz Emirata u problemu: Moramo da otpuistimo višak radnika

avion 22

Foto: Wikipedia

Etihad ervejz pridružio se brojnim avio-kompanijama najavom da će iskazati tehnološki višak u više svojih poslovnih sektora.

- Pandemija korona virusa donela je neviđene probleme preduzećima širom sveta, i Etihad nije izuzetak. Jasno je da će potražnja za putovanjima u bliskoj budućnosti biti znatno manja i zato moramo da donesemo neke teške odluke kako bismo osigurali da Etihad preživi ovu oluju - rekao je portparol Etihada za CNBC.

On je dodao da je Etihad izuzetno ponosan na svoju "radnu snagu svetske klase", ali će "morati da otpusti višak radnika" u nekoliko oblasti poslovanja kao odgovor na "trenutne uslove na tržištu“.

Nacionalni vazdušni prevoznik UAE i druga najveća avio-kompanija u toj zemlji nije navela broj radnih mesta koji će biti ugašen ni sektore u kojima će biti iskazani tehnološki viškovi.

Etihad, čije je sedište u Abu Dabiju, imao je 20.530 zaposlenih u avgustu 2019. Kompanija je obustavila sve letove krajem marta po nalogu vlade UAE, a u aprilu je saopštila da je počela da smanjuje plate i broj zaposlenih.

Od tada je obavljala samo selektovane letove repatrijacije građana, a ove nedelje je najavila da će od 1. juna početi sa letovima na određenim linijama.

 

Izvor: B92

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Tržišna inspekcija u proseku dnevno dobije desetak poziva građana koji se žale na povećanje cena pojedinih proizvoda u prodavnicama, najčešće južnog voća, a načelnica te inspekcije Mirjana Damjanović kaže da većina trgovaca poštuje zakon.

Penzionerima i onima koji primaju novčanu socijalnu pomoć 100 evra biće isplaćeno automatski. Ostali koji žele da im se isplati ta pomoć mogu prijaviti od 15. maja do 5. juna.

Privredne komore ujedinjeno, podnele su danas inicijativu za podršku malim i srednjim preduzećima.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone