EU za Balkan izdvojila 700 miliona evra, najveći deo Srbiji

semfabrici

Izvor: You Tube, print screen

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici rekao je danas da je EU izdvojila 700 miliona evra za Zapadni Balkan za borbu protiv pandemije korona virusa, od čega će najveći deo otići u Srbiju.

Fabrici je na onlajn konferenciji za novinare Srpske asocijacije menadžera (SAM) kazao da Srbija već prima podršku EU, kako za trenutne zdravstvene potrebe – 15 miliona evra, tako i 78 miliona evra za trenutni ekonomski oporavak.

-Vlada Srbije, kao i mnoge druge vlade, napravila je brzi paket mera za oporavak koji idu u pravom smeru, i po veličini i po tipologiji, koje su preduzele druge evropske zemlje. Njihov uticaj u velikoj meri će zavisiti od primene- naveo je Fabrici.

Izvor: Danas

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Od 23. marta, od kada je omogućeno prijavljivanje na evidenciju NSZ elektronskim putem, zaključno sa 31. martom, toj službi prijavilo se 2.045 građana, kažu u Ministarstvu rada i NSZ.

Pred svima nama je nepoznato sve što nas očekuje i to je i uzbudljivo i zastrašujuće. Dugoročno uzbudljivo, ali kratkoročno veoma zastrašujuće. Sva carstva na kraju umiru i mi smo upravo u terminalnoj fazi smrti Novog svetskog poretka koji se neće oporaviti od igre ruskog ruleta koju je igrao, jer joj je Vladimir Putin predao napunjen pištolj i on je potegnuo obarač.

Nafta na svetskom tržištu ide na 20 dolara za barel

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone