Er Srbija prva u regionu krenula s komercijalnim letovima

Er Srbija

Mnistarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je beogradski aerodrom "Nikola Tesla", sa generalnim direktorima aerodroma i Er Srbije, Fransoom Berizom i Nejsmitom Dankanom, povodom prvog komercijalnog leta Er Srbije posle ukidanja vanrednog stanja.

Mihajlović je istakla da je to "važan dan za sve nas, jer posle dva meseca ispraćamo prvi komercijalni let koji će se iz Ciriha vratiti pun", kao i da je Er Srbija prva u regionu počela s komercijalnim letovima, saopštio je njen kabinet.

"Pored Ciriha, realizovaće se letovi za Frankfurt, London, Beč, ali i Pariz, Amsterdam, Ljubljanu, Njujork i druge gradove. Važno je da polako počinjemo da se vraćamo normalnijem životu. Mi radimo zajedno kao jedan tim i činimo sve da ovaj vid transporta bude dostupniji i da imamo što više redovnih linija. Bezbednost je svakako na prvom mestu", rekla ona.

Ministarka je dodala da od sutra neće biti obaveznog PSR testa niti samoizolacije prilikom ulaska u Srbiju, a da će građani Srbije koji putuju u druge zemlje morati da se ponašaju i skladu sa obavezama tih država.

Ukazala je da je ta grana saobraćaja pretrpela velike gubitke svuda u svetu i da je do sada šteta premašila 70 miliona evra, te da se nada da do kraja godinu šteta u avio-saobraćaju biti manja od 200 miliona evra.

(Izvor: N1)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zbog posledica pandemija korona virusa, globalni turizam bi u ovoj godini mogao da zabeleži pad izmedju 60 I 80 odsto, navodi se u najnovijoj analizi Svetske turističke organizacije, agencije Ujedinjenih nacija. (UNWTO).

Komisija za kontrolu državne pomoći dala je saglasnost za dodelu državnog zemljišta od 61.534 metara kvadratnih za investiciju korejske kompanije "Kyungshin Cable" koja će do kraja 2022. investirati 20 miliona evra i zaposliti 700 radnika, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu Komisije.

Uplata 100 evra na račune oko 160.000 građana koji primaju novčano-socijalnu pomoć počinje danas.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone