ДОВОЉНО ЗАЛИХА И СИРОВИНА ЗА ПРОИЗВОДЊУ Чадеж: "Нема разлога за складиштење по кућама"

Čadež

Залиха јестивог уља, брашна, шећера и воде има довољно и нема разлога да грађани купују и складиште велике колицицне основних животних намирница, изјавио је данас председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, после састанка са највећим произвођачима.

Чадеж је новинарима, после састанка коме је присуствовао и министар финансија Синиша Мали, рекао да је претходних дана порасла потражња и поручио да су надлежни у редовној комуникацији са произвођачима и да су сви они данас потврдили да нема разлога да се роба складишти у кућама.

"Свега тога има довољно и биће довољно. Сировина има, и што је најважније, ниједан процес није угрожен кад је у питању производња, то је основна порука", рекао је Чадеж.

Навео је да је на састанку сагледано како произвођачи размишљају у случају различитих сценарија и какве интерне политике унутар компанија воде када су у питању могуће заразе корона вирусом.

Подсетио је да је ПКС отворила инфо сервис за привреду у вези са корона вирусом, који је отворен 24 сата, седам дана у недељи и да су већ примили велики број позива.

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jedan od najpoznatijih svetskih investitora Voren Bafet izjavio je u intervju za “Market Watch” da aktuelne trendove na svetskim berzama nije video u svojih 89 godina života.

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) povećala je sredstva za finansiranje ključnih banaka u Srbiji u nameri da podrži mala i srednja preduzeća (MSP) dok se suočavaju sa uticajem pandemije koronavirusa, navodi se u saopštenju.

Trećina zaposlenih morala je u vanrednom stanju, pod uticajem poslodavca, da uzme godišnji odmor, bolovanje, plaćeno ili neplaćeno odsustvo, a 12 odsto radnika ostalo je bez posla tokom epidemije virusa korona, pokazuje istraživanje koje je sproveo sajt Poslovi Infostud.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone