Rajčević: Visoko obrazovanje nakon pandemije doživeće dosta promena

New Project (83)

Izvor: Pixabay

Ova vanredna situacija zbog pojave korona virusa, pored svih negativnih posledica sa kojima se suočavamo i sa kojima ćemo se suočiti, pokazala nam je i nešto važno, a to je da se nastavni proces može inovirati u skladu sa modernim, tehnološki podržanim trendovima, kaže za Srpskainfo ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Srđan Rajčević.

On smatra da će budućnost obrazovanja biti u tim inovacijama.

– Procene inostranih stručnjaka koje sam imao prilike da vidim ukazuju na činjenicu da će, što se tiče visokog obrazovanja, nakon ove pandemije doživeti dosta promena i nove prakse na globalnom nivou, da će se visokoškolske ustanove sve više okretati novim metodama nastave, a da će tradicionalna praksa fizičkog prisustva nastavi postajati ekskluzivitet onih najskupljih – ističe Rajčević za Srpskainfo.

 
To se, dodaje, neće dešavati preko noći, ali budućnost obrazovanja u celini postaje usko vezana za inovacije u nastavnom procesu čime će se omogućiti široka dostupnost, kako tehnološka, tako i finansijska.

Izvor: Blic

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Отворено признају да сањају да буду виђени на екрану, да им се други диве, "краду" њихове идеје или модне "изуме", шерују њихове постове...

Kada imate dete koje ide u školu, obično mu pomažete oko ovoga ili onoga. Rešavate zadatke, pišete sastave, crtate, tu i tamo koliko ste u mogućnosti. S obzirom da se sve svelo na rad od kuće, roditeljima je zapala još jedna obaveza, u moru drugih. Pomoći detetu, spremiti obroke, završiti svoj posao, počistiti kuću...

Izdavačka kuća "Dereta" raspisala je konkurs za najbolji neobjavljeni roman.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone