Nagrađivani niški matematičar drži BESPLATNE ONLAJN ČASOVE tokom epidemije

matematika

Foto:Pixabay

Nišlija Saša Popović, nagrađivani profesor matematike, objavio je da će organizovati besplatne onlajn časove matematike, do kraja meseca.
Na sajtu "Uči slobodno" učenici će moći da slušaju predavanja i vežbe koje je Saša pripremio za njih.

- Ako uzimaju privatne časove postoji mogućnost da se zaraze ili zaraze drugog, pa je učenje kod kuće najsigurnije - objašnjava Nišlija razloge za ovaj lep gest u intervjuu za Južne vesti.

"Jutjub lekcije" matematike počeo je da drži još pre 9 godina, za video klipove je nagrađivan, a njegov sajt je proglašen za najbolji sajt edukativnog sadržaja, pre nekoliko godina.

Odlučio je da omogući deci da uče fiziku i matematiku besplatno, tako da sajtu mogu svi da pristupe, potrebno je da izaberu samo razred, a osim lekcija dobijaju i zadatke za vežbanje.

 
- Dete se prijavi i ima lekcije gde ja bukvalno objašnjavam kompletno gradivo matematike od 5. do 8. razreda i imam pripreme za završni ispit. Odlučio sam se za ovo, jer supruga mi je prosvetni radnik i znam da polovina dece juče i danas nije išla u školu, i verovatno će se desiti da se škole zatvore, da pomognem deci da mogu da uče od kuće - priča Popović, a piše portal Južne vesti.

Smatra da je u ovom periodu najteže osmacima jer se spremaju za maturu, a ako ne idu u školu ili ona ne radi ne mogu dobro da se spreme.

Zato poziva osnovce i njihove roditelje da na sajtu ucislobodno.com mogu da slušaju privatne časove besplatno, za sada do kraja meseca, a navodi da će akcija možda biti i produžena u zavisnosti od situacije sa virusom korona.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Izdavačka kuća "Dereta" raspisala je konkurs za najbolji neobjavljeni roman.

Da biste kvalitetno proveli vreme sa decom u svakodnevnu rutinu ubacite - bojenje bojanki

Ova vanredna situacija zbog pojave korona virusa, pored svih negativnih posledica sa kojima se suočavamo i sa kojima ćemo se suočiti, pokazala nam je i nešto važno, a to je da se nastavni proces može inovirati u skladu sa modernim, tehnološki podržanim trendovima, kaže za Srpskainfo ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Srđan Rajčević.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone