Bojenje bojanki sa decom kao terapija za opuštanje

bojanka

Foto:Pixabay

Da biste kvalitetno proveli vreme sa decom u svakodnevnu rutinu ubacite - bojenje bojanki

Da biste kvalitetno proveli vreme sa decom, ali se i opustili, umirili živce i oslobodili se stresa, u svakodnevnu rutinu ubacite - bojenje bojanki. Psiholozi je nazivaju novom meditacijom uma. Mališanima će to biti zanimljivo, povoljno će se odraziti na njihovu kreativnost i razvoj moždanih vijuga, a biće srećni i ispunjeni, jer nešto radite zajedno.

Vama će to i te kako prijati u ovim smutnim danima. Psiholog Majl Foks je radio istraživanje koje je pokazalo da bojenje ima isti efekat na stanje našeg uma kao i meditacija.

Ono nam pomaže da se izolujemo od mračnih misli i problema, bar na trenutak zaboravimo na neprijatne okolnosti i fokusom na boje i linije "otresemo" stres i ne dozvolimo mu da postane hroničan - tvrdi Foks.

- Dok budete bojili, vaš mozak će biti zdravo uposlen i tako ćete ga odbraniti od napada anksioznosti.

Ukoliko nemate bojanke, možete da ih pronađete na internetu i odštampate. Ili precrtajte na papir neke likove iz bajki, kako bi deci bilo još zanimljivije i onda zajedno bojite njihove omiljene junake. Podelite flomastere i drvene bojice na "ravne časti" i prionite na posao.

Izvor: novosti.rs

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Izmenom Pravilnika o ocenjivanju učenika, koje su stupile na snagu, rešene su muke nastavnika kako zaključiti ocene posle nastave na daljinu zbog korona virusa

Srpska poezija ima neprocenjivu vrednost. Može se slobodno reći da je vanvremenska. Koliko je to tačno, pokazuje i primer profesora iz Pekinga, inače beogradskog studenta, koji je, ne mogavši da odoli čarima srpske poezije, objavio njenu zbirku.

Sporni udžbenik za hrvatski jezik za osmi red iz koga je lekcija u kojoj se navodi da je NDH je vodila brigu o čistoći i pravilnoj javnoj upotrebi hrvatskog jezika biće povučen i od sledeće godine neće biti u školama, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević povodom skandala koji je izbio pošto je ta lekcija emitovana na RTV u okviru online nastave.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone