Аутомобилско инжењерство, нови смер на Универзитету у КГ

autos-3631086_960_720

Аутомобилско инжењерство нови је програм на Универзитету у Крагујевцу. Овај мастер програм окупиће студенте више усмерења, од економског и машинског до организационог. Осим професора крагујевачког Универзитета међу предавачима на смеру аутомобилског инжењерства биће и менаџери и инжењери компаније “Фијат Крајслер аутомобили Србија” преноси РТС.

“Овим студијским програмом желимо да поставимо темеље који ће бити прекретница у образовању у области ауто-индустрије", рекао је ректор Универзитета у Крагујевцу Ненад Филиповић.

Обавезни део мастер студија биће и пракса у овој компанији у Крагујевцу која је заједно са универзитетом учествовала у формирању овог мастер програма.

Осим инжењерства као главне наставе део предмета биће везан за економију и менаџмент, а планирано је и постојање посебних смерова као што су производња, одржавање, логистика и контрола квалитета.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Харкији представљају муслиманске Алжирце који су регрутовани као помоћ француској војсци током Алжирског рата 1954-1962.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je da će ispiti na fakultetima morati da se odlože dok se ne završi vanredno stanje zbog toga što Univerzitet nema dovoljno iskustva za obezbeđivanje potpuno objektivnih uslova za onlajn polaganje ispita.

Ministarstvo prosvete otkriva kako će izgledati ove godine

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета