Аутомобилско инжењерство, нови смер на Универзитету у КГ

autos-3631086_960_720

Аутомобилско инжењерство нови је програм на Универзитету у Крагујевцу. Овај мастер програм окупиће студенте више усмерења, од економског и машинског до организационог. Осим професора крагујевачког Универзитета међу предавачима на смеру аутомобилског инжењерства биће и менаџери и инжењери компаније “Фијат Крајслер аутомобили Србија” преноси РТС.

“Овим студијским програмом желимо да поставимо темеље који ће бити прекретница у образовању у области ауто-индустрије", рекао је ректор Универзитета у Крагујевцу Ненад Филиповић.

Обавезни део мастер студија биће и пракса у овој компанији у Крагујевцу која је заједно са универзитетом учествовала у формирању овог мастер програма.

Осим инжењерства као главне наставе део предмета биће везан за економију и менаџмент, а планирано је и постојање посебних смерова као што су производња, одржавање, логистика и контрола квалитета.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Oblast informacionih tehnologija karakterišu nova znanja i brze promene. Tako, nastava na daljinu postaje sve popularnija, pa studenti mogu pratiti predavanja bilo gde u svetu. Kragujevački akademci su nedavno imali tu mogućnost u okviru studijskog programa Master informacionih tehnologija.

Ministarstvo prosvete otkriva kako će izgledati ove godine

Plaćeno odsustvo zbog epidemije korona virusa prekinuto je za oko 300 radnika fabrike Zastava oružje koji su danas pozvani da se vrate u proizvodnju, rečeno je u Samostalnom sindikatu te fabrike.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone