Zavod za statistiku: U Srbiju ušlo 7,8% vozila manje

Grani%C4%8Dni-prelaz-pxb

Foto: Pixabay

Ukupan broj putničkih motornih vozila koja su ušla u Srbiju u prvom kvartalu ove godine manji je za 7,8 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Domaćih vozila je manje za 8,5 odsto, a stranih za 7,3 procenata.

Ukupan broj putnika koji su svim vrstama putničkih vozila ušli u Srbiju tokom prvog kvartala ove godine manji je za 13,6 posto u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

Broj putnika u vozilima s domaćom registracijom manji je za 9,4 procenta, dok je u vozilima sa stranom registracijom manji za 15,4 odsto.

Najveći broj vozila ušao je preko graničnih prelaza s Hrvatskom, 26,9 posto, a zatim preko graničnih prelaza sa Bosnom i Hercegovinom (23,06 posto), i Mađarskom, 11,9 procenata.

Najveći broj ulaza vozila u Srbiju zabeležen je preko graničnih prelaza Most Bačka Palanka (11,7 odsto), Batrovci (9,3 posto) i Preševo (9,1 procenata).

Kada je reč o izlasku putničkih vozila iz Srbije, beleži se pad za 12,6 procenata u odnosu na isti period 2019. godine.

Broj vozila s domaćom registracijom u izlazu je manji za 12,9 posto, dok je u istom periodu izlaz vozila sa stranom registracijom manji za 12,5 odsto.

Ukupan broj putnika izašlih iz Srbije tokom prvog kvartala 2020. godine manji je za 14,4 procenata u odnosu na isti kvartal prethodne godine.

Broj putnika u vozilima sa srpskom registracijom manji je za 10,4 posto, dok je u vozilima sa stranom registracijom manji za 16,2 procenata.

Preko graničnih prelaza sa Hrvatskom izašao je najveći broj putničkih prevoznih sredstava i to 27,6 procenata, a zatim preko prelaza sa Bosnom i Hercegovinom (21,9 odsto), i Mađarskom, 16,9 posto.

Tri prelaza sa najvećim prometom putničkih vozila u izlazu Srbije su Horgoš (11,8 posto), zatim Batrovci sa 11,6 i Most Bačka Palanka sa 9,7 procenata.

(Izvor: Tanjug)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Nacionalna avio-kompanija Er Srbija, pored već uvedenih letova za Cirih i Frankfurt, od danas leti i za London (Hitrou) i Beč.

Na zapadu Srbije je teška situacija zbog izlivanja reka, a najkritičnije je u Ljuboviji.

-Na uglu Gospodar Jevremove i Pariske ponovo je došlo do pokušaja nelegalnog oduzimanja CarGo automobila, čak i nakon oslobađajuće presude Prekršajnog suda po kojoj CarGo posluje u skladu sa zakonima Republike Srbije- saopštilo je ovo udruženje.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone