Glas Javnosti

Zavirite u novi izgled Vikipedije, uklonjen meni koji vas neće ometati dok čitate (VIDEO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Da li prođe dan a da neku informaciju ne proverite na Vikipediji? Radite to i dalje ali da vas ne iznenadi nov izgled.

Vikipedija je u poslednjih 20 godina postala integralni deo web-kulture, nudeći korisnicima milione stranica s najvažnijim informacijama iz svih sfera života.

Najnovija vest glasi da Vikipedija (desktop verzija) dobija nov izgled posle 10 godina! Osveženje bi trebalo da privuče mlade korisnike i plasman sadržaja učini privlačnijim.

U ovom trenutku, možete se informisati o novitetima na OVOM linku, gde se nalaze i prigodni GIF-ovi, ilustracije budućih promena.

 

Postepeno uvođenje promena


Prvo što ćete primetiti jeste “skriveni” meni s leve strane ekrane, koji vas ubuduće neće “ometati” dok čitate, smanjujući količinu ponuđenih informacija.

Na stranici postoji “one-click” dugme za promenu jezika, kao i unapređena “search” opcija. Čuveni logo Vikipedije takođe je pretrpeo promene.

Wikimedia Foundation, koji brine o “internet-enciklopediji”, saopštio je da će novitete uvoditi postepeno, kako bi se korisnici navikli na njih i prijavili eventualne probleme i zamerke.

Kompletan prelazak na redizajn planiran je do kraja 2021, ali nije saopšteno šta se dešava s verzijom za mobilne telefone.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR