UNS poziva Vladu Srbije da povuče Zaključak o informisanju

unss

Foto: Logo

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je danas Vladu da povuče zaključak o informisanju u vreme pandemije kovida-19, usvojen 28. marta, kojim se zabranjuje kriznim štabovima opština i gradova da daju lokalnim medijima i javnosti informacije u vezi sa zdravljem stanovništva.

U zaključku Vlade navodi se da se ovlašćuje krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, na čijem je čelu predsednica Vlade, da isključivo obaveštava javnost o stanju, posledicama i o preduzetim zdravstvenim merama u vezi sa virusom, podseća UNS u saopštenju.

Ističući da razume brigu Vlade zbog netačnih informacija u vezi sa pandemijom, UNS naglašava da i lokalne vlasti, kao i stručnjaci iz opština i gradova, treba da odgovaraju na sva pitanja i iscrpno obaveštavaju javnost o zarazi.

Lokalne samouprava su dužne da sve važne informacije usmeravaju i ka centralnom kriznom štabu, ali UNS podseća da te informacije moraju da budu dostupne lokalnim medijima i građanima upravo zbog sprečavanja glasina i netačnih informacija.

Izvor: Nova

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Žestoka kazna za šaljivdžije koje danas preteraju vezi sa koronom

I dok svi ćute i ne spominju migrante i njihovo delovanje u Srbiji, Radikali na konferenciji koja je održana još 12. marta pričaju da su posledice ovog naleta neproverenih stranaca bukvalno opasan po interese građana Srbije i njihove bezbednosti.

Visoko učešće turizma u ekonomiji, mnogo zaposlenih na određeno vreme te veliki značaj malih i srednjih preduzeća glavni su faktori zbog kojih ekonomski analitičari predviđaju da će ekonomija Španije najviše stradati u Evropi od posledica pandemije korona virusa.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone