U pojedinim gradovima Srbije počinju testiranja na korona virus na lični zahtev

korona11

Zavod za javno zdravlje Pančevo objavio je da počinje sa uzimanjem uzoraka za testiranje na koronavirus kod ljudi koji ne ispunjavaju indikacije za testiranje i Zavod za javno zdravlje Vranja saopštio je, na svom sajtu, cenu za testiranja na lični zahtev na Kovid 19.

Zavod za javno zdravlje Pančevo objavio je da će testiranje na koronavirus koštati 8.225 dinara, dok će za istu stvar građani Srbije u Vranju platiti 6.000 dinara.

Kako se navodi na sajtu pančevačkog Centra za mikrobiologiju Zavoda za javno zdravlje, testiranje će se za takve kategorije pacijenata obavljati od 11 do 13 sati. To znači da će se uzimati uzorci pacijenata koji ne ispunjavaju indikacije za testiranje o trošku države poput putnika u međunarodnom saobraćaju koji napuštaju Srbiju, državljana Srbije koji su ušli u zemlju, a koji žele da skrate kućnu izolaciju, kao i zaposlenima ili svim drugim zainteresovanim licima.

Izuzeti od plaćanja su maloletni državljani Srbije, studenti državljani Srbije, studenti pripadnici srpske nacionalne manjine susednih država i Slovenije koji studiraju u Srbiji.

Zavod za javno zdravlje Vranje saopštio je, na svom sajtu, da testiranje na lični zahtev košta 6.000 dinara i da se obavlja radnim danima od 9 do 21, a subotom i nedeljom od 9 do 15 sati.

Na testiranje je potrebno poneti ličnu kartu i popunjeni lični zahtev za testiranje PCR testom na korona virus, a radi se o  pacijentima koji nemaju nikakve simptome bolesti.

(RTS)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Игуман манастира Хиландар отац Методије уручио је сину трагично убијеног лидера ГИ СДП уговор о стипендирању.

Mastif je najstarija i najveća rasa pasa u kinologiji. To je pas za zaštitu i odbranu poseda. Koristio se i u srednjevekovnim borbama vitezova konjanika i pešadije.

Leskovac je danas grad sa najviše novoobolelih stanovnika od novog koronavirusa. Sa 21 potvrđenim slučajem od ukupno 89 u celoj Srbiji u poslednja 24 sata, ovaj grad je ne samo danas žarište epidemije.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone