SASLUŠAN SPORTISTA KOJI JE UPAO U KASARNU U OBRENOVCU: Migranti su mi vređali devojku!

Glas javnosti

Filip Radovanović (23) iz Obrenovca, koji se sumnjiči za nasilničko ponašanje jer je u sredu uveče uleteo kolima u migrantski centar i upad prenosio na Fejsbuk profilu, na saslušanju u tužilaštvu je rekao „da je bio iziritiran time što su migranti dobacivali njegovoj devojci“.

Radovanović je seo u „zastavu 101“ i sa svojim psom se najpre zakucao u žičanu ogradu kojom je opasana bivša kasarna, a sada prihvatni centar za migrante. Potom je, punim gasom, uleteo kroz kapiju centra, gde su ga zaustavili vojni policajci, koji su ga zadržali i predali pripadnicima MUP. Mladić je sve vreme histerično uzvikivao da ne želi „muslimansku državu“.
- On je na saslušanju navodno kazao da su ga isprovocirali migranti koji su pratili njegovu devojku i dobacivali joj, pa se razbesneo i odlučio na ovaj korak. 

Radovanović u trenutku upada u kasarnu bio pijan, što se pokazalo na alko-testu, koji je registrovao nešto više od jednog promila, mada je i sam Filip kazao da je pio alkohol tog dana.  Radovanoviću posle saslušanja nije određen pritvor.

Komesarijat za izbeglice i migracije u saopštenju za medije osudio je incident u prihvatnom centru za migrante u Obrenovcu.

"Komesarijat za izbeglice i migracije najoštrije osuđuje nasilnički upad automobilom u punoj brzini u Prihvatni centar u Obrenovcu. Pukom srećom niko nije stradao. Ovaj incident opominje da je krajnje vreme da se prestane sa verbalnim, a sada i fizičkim, napadima na migrante i da se zaustavi histerična kampanja prema njima na društvenim mrežama koja je i dovela do ovog incidenta.

Komesarijat podseća da svi migranti u Srbiji, koji su od uvođenja vanrednog stanja izolovani u centrima, žele samo jedno, a to je da što pre napuste Srbiju.

Fiip Radovanović Filip je nagradjivani  kik-bokser i trenira u klubu “Knez Lazar” iz Obrenovca.

Njegova devojka Jelena objasnila je da je imala neprijatnosti sa azilantima, što njem dečko nije mogao da podnese:

"Imala sam problema sa migrantima, pratili su me, dobacivali i maltretirali u autobusu, pa Filip verovatno to nije mogao da podnese. On je veliki borac za pravdu, mnogo voli životinje i mnogi u gradu ga znaju."

 

r.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета