riblja-pijaca

Foto: Pixabay

Trgovci iz najvećih trgovinskih lanaca u Srbiji poručuju da robe ima dovoljno i da nema potrebe da se stvaraju zalihe, a da ta poruka dopire do potrošača, svedoče i najnoviji izveštaji i analize kojima se prati tražnja, pre svega za osnovnim životnim namirnicama.

Prema izveštajima najvećih trgovinskih lanaca, tražnja za osnovnim životnim namirnicama je stabilizovana, a zahvaljujući posvećenom angažovanju trgovaca, dobro funkcioniše čitav lanac snabdevanja, saopštila je Privredna komora Srbije.

Trend blagog rasta zabeležen je u petak i subotu, najviše se kupovalo brašno i meso, kao i riba, zamrznuta, sveža i u konzervi. Kupovina sveže ribe u prodavnicama, bila je veća za 30 do 40 odsto, kaže Žarko Malinović, sekretar Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije, Najveći pad tražnje zabeležen je za jaja - pazarila su se za oko sedam odsto manje, a so i papirne maramice za oko šest odsto manje u odnosu na isti period prethodne sedmice, naveo je Malinović, dodajući da PKS nastavlja da analizira tražnju i radi na daljoj optimizaciji lanca snabdevanja.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Epidemija koronavirusa stavila je katanac na vrata ukupno 325 firmi. Kako je potvrđeno u Agenciji za privredne registre, toliko preduzeća je od početka marta do danas registrovalo pokretanje postupka likvidacije. Među njima su i kooperantske firme "Benetona" koje upošljavaju više stotina ljudi.

Органи реда немју право да се другачије понашају, каже министар

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone